"Школу-сенсацію" на елітному Печерську знищують заради 1,5 га землі

"Школу-сенсацію" на елітному Печерську знищують заради 1,5 га землі

Школа в центрі столиці не бачила ремонту 50 років

Коли в усіх інших школах Києва в класах по 25-30 учнів, у цій – всього 9-10.

У центрі столиці на Печерських пагорбах існує малокомплектна школа, у першому класі якої 9 учнів, а десятий клас взагалі не набрали, повідомляє ТСН.

Школа в одному з найелітніших місць столиці України. Тут поруч Національний ботанічний парк, на території школи столітні фруктові сади. Натомість сама школа останні роки сильно занедбана.

Навколо школи мов гриби виростають хмарочоси та елітні котеджі. Батьки тутешніх школярів торік тут відбили початок будівництва. Цьогоріч тут закрили цілий десятий клас, хоча діти мали бажання продовжувати навчання. Батьківська громада занепокоїлась - хочуть закрити всю школу.

"Їм цікава не школа, а півтора гектара землі в печерському районі де сотка землі коштує від 100 до 500 тис. доларів", - кажуть батьки.

У центрі Києва заради хмарочоса нищать школу

У центрі Києва заради хмарочоса нищать школу

Тим більш підозрілою виглядає некомплектність класів у центрі міста в той час, як інші школи мають по декілька класів однієї паралелі з наповненістю 25-30 учнів.

"Ситуація, коли клас має наповненість 10 - це велике питання ще й тому, що ця школа є київською сенсацією", - кажуть у школі.

Освітяни виною сумної ситуації із школою називають кадри і про ніяке будівництво не чули. Останній капітальний ремонт тут робили півстоліття тому. Наступного року обіцяють школу відремонтувати, а ще відкрити тут дитячий садок. Проте батьки чиновникам не надто вірять, вони добре знають ціну землі, де вчаться їхні діти і плакати для протестів поки не ховають.

Нагадаємо, понад дві сотні школярів у селі Раковець на Прикарпатті не пішли до школи цього навчального року, бо в класах холодно, темно і вогко.

Кореспондент ТСН Світлана Березівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація