Шкіряк радить киянам "пити молочко" і чекати на свіже повітря вже ввечері

Шкіряк радить киянам "пити молочко" і чекати на свіже повітря вже ввечері

Дим має розвіятися до вечора, стверджує Шкіряк / Фото: Зорян Шкіряк /Facebook

Жителів та гостей столиці закликають не панікувати.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк дав киянам поради, як поводити себе через їдкий дим, що накрив столицю.

За його словами, ліс у Бородянському районі Київщини міг загорітися через спеку або навмисний підпал.

"Це природнє явище, що спричинено аномальною вересневою спекою, в результаті котрої загорівся ліс і трава в районі Зазим'я-Пухівки та Бородянському районі. Хоча, не виключено, що це був і навмисний підпал. Вчора рятувальники локалізували пожежу. Наразі, продовжується проливка та гасіння тліючих пеньків і деревини. Проблема в тому, що вітер дуже слабкий і смог практично стоїть", - написав Шкіряк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

Киів накрило густим димом. Спокійно! Панікувати та істерики не потрібно. Для цього немає жодних причин. Це природнє яви...

Posted by Зорян Шкиряк on 2 сентября 2015 г.

Він закликав людей без особливої потреби не відпочивати у лісосмугах та рекреаційних зонах і не палити багаття, а також порадив пити більше молока.

"Пийте молочко і давайте його діткам. Вже сьогодні, ближче до обіду-вечора все повинно розвіятися. Головне - вітер. Все буде ок! Попри все, гарного усім дня і хорошого настрою", - резюмував Шкіряк.

Як повідомлялося раніше, через масштабну пожежу у лісі під Києвом столицю накрило їдким димом - дитсадки та школи перейшли на скорочений робочий день.

Повʼязані теми:

Наступна публікація