Шашличний вікенд. Кияни проігнорували заборону смажити м'ясо у недозволених місцях

Шашличний вікенд. Кияни проігнорували заборону смажити м'ясо у недозволених місцях

Як виявилося, кияни навіть не знали про заборону.

Усупереч забороні розпалювати багаття в лісопаркових зонах столиці - там димить, горить і шкварчить. Люди, що вийшли на барбекю в парк, щиро дивувалися забороні.

Як йдеться в сюжеті ТСН.19:30, ніде ні таблички, ані контролера. Хоча, за розпалювання ватри в непередбачених для цього місцях влада обіцяла карати штрафами до півтори тисячі гривень.

Заборона на розпалення ватри в межах міста діє вже понад місяць. Відповідне рішення висить на сайті Київзеленбуду. Проте в парках жодної інформації про заборону чи таблички з попередженням.

"Я не в курсі, що палити не можна, всі палять і ми палимо. Тоді б поставили: "не притулятися руками не чіпати", тут би не палити і все - не палили б", - розповідають відпочивальники.

Кияни знехтували забороною розпалювати багаття в лісопаркових зонах столиці

Кияни знехтували забороною розпалювати багаття в лісопаркових зонах столиці

Київзеленбуд, який заборонив розпалювати багаття, для цього процесу виділив спеціальні зони відпочинку. Загалом 38 штук. На сайті докладна інформація: як туди доїхати і що там є. Послуги не безкоштовні.

У зонах відпочинку, де можна смажити шашлики, оренда мангалу 100 гривень, оберемок дров - до півсотні, альтанка мінімум 200. У зонах відпочинку неподалік Конча-Заспи серед послуг є й оренда човна за 100 грн за годину або лиж за 50.

Водночас розпалювати вогонь у недозволених місцях коштуватиме відпочивальникам дорожче. Штраф - 20-28 неоподаткованих мінімумів, для підприємців - 50-100 мін. Це приблизно до 1 500 гривень. Штрафувати порушників мали би патрульні. Проте у парку за час знімання нашого сюжету жодного копа помічено не було.

Кореспондент ТСН Інна Боднар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація