Сестра Лук'янівського в'язня прорвалася до моргу: на лівій руці у загиблого вирізане місце, де був укол

Сестра Лук'янівського в'язня прорвалася до моргу: на лівій руці у загиблого вирізане місце, де був укол

Сестра Макара впевнена, що його закатували

Родичі та побратими Макара влаштували смолоскипну ходу з Майдану Незалежності до СІЗО.

У Києві пройшла смолоскипна хода на спомин про Макара Колесникова, життя якого обірвалося у Лук'янівському СІЗО в новорічну ніч, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Родичів до сьогодні не пускали до тіла 26-річного політичного активіста - розтин зробили без відома та дозволу близьких людей. Сестра Макара впевнена, що його закатували. Родина та побратими Колесникова вимагають розслідування обставин смерті. Адже ще за годину до смерті Макар вітав усіх з Новим роком і почувався добре.

Учасниця ходи Наталя особисто знала активіста - разом з ним до СІЗО потрапив її син. Жінка переконує, що обвинувачення хлопцям так і не оголосили. Їх тримали начебто за викрадення людини, хоча насправді хлопці разом боролися з наркопритонами. "Це не було викрадання людей. Нема свідків. Усі, хто приходять на суд, кажуть, що не бачили і не упізнали цих хлопців", - каже Наталя.

У столиці вшанували пам'ять активіста Макара Колесникова смолоскипною ходою

У столиці вшанували пам'ять активіста Макара Колесникова смолоскипною ходою

До мітингу приєдналася Ганна - сестра Макара. Сьогодні їй довелося штурмом брати морг, аби таки побачити тіло брата. Побачила - і вкотре для себе переконалася, що смерть не була випадковою і, аби встановити її причини, потрібна повторна експертиза. "Розкрита черепна коробка, може вдарили. На лівій руці розрізана рука, сантиметрів 15 шов, і вирізано те місце, де був укол. Про яку випадкову смерть ви говорите?" - запитує Ганна.

Пам'ять Макара вшанували гімном, хвилиною мовчання та молитвою і запалили близько сотні смолоскипів. З Майдану Незалежності смолоскипна хода рушила до Лук'янівського СІЗО. Головна вимога активістів - звільнити політичних в'язнів.

До Лук'янівського СІЗО хода прийшла вже у супроводі кількох автобусів з правоохоронцями. Та вже зі згаслими смолоскипами. Там влаштували ще один мітинг, аби нагадати, що справу просто так не полишать.

Нагадаємо, що 1 січня у Лук'янівському СІЗО помер 26-річний Макар Колесников. За попереднім висновком експертів Київського міського бюро судово-медичної експертизи, смерть Колесникова настала від геморагічного панкреатиту. За словами народного депутата Ігоря Луценка, Колесников боровся з наркопритонами. Активісти його вважають політв'язнем.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація