СБУ обшуковує київську типографію та редакцію газети "Вести"

СБУ обшуковує київську типографію та редакцію газети "Вести"

СБУшники поки обшуковують приміщення без коментарів. Ілюстрація / Фото: ura-inform.com

За словами головреда, правоохоронці вилучили сервери газети.

Працівники Служби безпеки України проводять обшук у редакції видання "Вести" на вулиці Жилянській у Києві.

Про це написав на сторінці у своєму Facebook головний редактор Ігор Гужва.

Як стверджує Гужва, об 11 ранку до редакції газети "Вести" на вулиці Жилянській увірвалися люди, що представилися працівниками СБУ.

"Журналістів не пускають на роботу. Тих працівників редакції, які були на місці в момент захоплення приміщення, утримують в будівлі і не дають говорити по мобільних телефонах. Крім того, вилучаються сервера, на яких знаходиться сайт vesti.ua, через що сайт не працює", - додав він.

При цьому ніхто не зміг пояснити причини обшуку. Гужва звинувачує працівників СБУ в спробі перешкодити журналістській діяльності.

"Два дні тому в нашій газеті виходила публікація про те, що дочка глави СБУ Наливайченко живе в США і знімає житло в найпрестижнішому районі Нью-Йорка",- зауважив Гужва.

Також він нагадав, що цей обшук став уже другим за останні півроку.

У свою чергу, депутат Київради Ігор Луценко теж відреагував на обшук редакції і заявив, що наступного тижня планує організувати мітинг під стінами Генпрокуратури задля "більш активних дій у розслідуванні діяльності цієї не-газети".

За інформацією "Громадське ТБ", на даний момент також триває обшук в типографії "Мега-Поліграф", в якій друкується частину випуску "Вестей". Люди, які здійснюють обшук, представилися співробітниками СБУ і попросили всіх залишити приміщення. У першу чергу, за словами працівників типографії, перевіряють серверну і забороняють знімати будь-що на телефон.

Нагадаємо, два місяці тому невідомі напали на редакцію газети "Вести" і розбили вікна, а 22 травня у редакції газети "Вести" проводили перевірку правоохоронні органи, після чого рахунки ТОВ "Вести Масс-Медиа" та його директора Ігоря Гужви були заблоковані.

Повʼязані теми:

Наступна публікація