Самооборона пішла з блокпостів біля Києва, але залишила на всяк випадок бетонні блоки

Самооборона пішла з блокпостів біля Києва, але залишила на всяк випадок бетонні блоки

Самооборона йде з блокпостів

Місцева влада та міліція дедалі менше почали допомогати

На в'їздах до столиці почали прибирати блок-пости. Народні дружини понад три місяці перевіряли всіх, хто в'їжджав у місто заради спокою в Києві, йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 

Самооборонівці кажуть, стояли б іще, враховуючи події на Сході. Однак місцеві органи влади допомагають дедалі менше, міліція поруч чергує уже не так часто, тож і зробили висновок - час повертатись додому. 

Один із самооборонівців Олександр  відслужив на блок-пості усі 3 з половиною місяці. Нині ж і в середині намету, і ззовні все, що звозили і чим укрпілювалися - збирають. Блок-пост на в'їзді в один з найбільших районів Києва - Троєщину, свою останню перевірку на міцність пройшов під час виборів. 

"Продумано усе до найменших дрібниць, у разі тривоги з намету ви вмить опиняєтеся в окопі, тут 100-відсоткова видимість на дорогу, жоден сепаратист не пройде. Таких точок щонайменше 5 на цьому блок-пості і що найбільше турбує самооборонівців зараз, чи варто все це зводити на нівець у далеко неспокійні для країни часи", - розповідає народний дружинник . 

На в'їздах до Києва почали прибирати блокпости

На в'їздах до Києва почали прибирати блокпости

В міліції відповідають - з тих часів змінилось і керівництво, і особовий склад пройшов посилену перевірку. Тож безпеку гарантують. З блок-постами чи без, нагадують про КПП - вони ж бо нікуди не подінуться. 

До сьогодні остаточно зникли не всі блок-пости, на деяких ентузіасти продовжили чергування. А на декотрих, люди хоч і пішли з наметами та різним крамом, однак лишили головне - бетонні блоки і пісок. На всяк випадок.

Нагадаємо, активісти на Майдані почали розбирати намети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація