Рятувальники зняли дівчинку з надзвичайно тонкої криги на озері в Києві

Рятувальники зняли дівчинку з надзвичайно тонкої криги на озері в Києві

Дитина простояла в пастці близько години, адже будь-який крок міг стати смертельним.

Київські рятувальники витягли школярку, яку мало не віднесло на крижині на середину озера Тельбин, що на Березняках. 12-річна Женя щодня катається на ковзанах, але цього разу лід під нею просів і вона опинилася у пастці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Тітонька одна сказала: ліпше там не катайся, але я не дуже добре розчула, що вона сказала. Я пішла, потім почав тріскатися лід. Я відійшла трохи, було все нормально. Але подивилася довкола – там були мої сліди з водою", - розповіла Женя Михайленко. Будь-який її наступний крок міг стати останнім, тому дівчинка вирішила чекати. Хто викликав рятувальників, вона не знає. Але вже за 8 хвилин після виклику працівники ДСНС у гідрокостюмах були на озері.

Київські рятувальники витягли з озера школярку, яка опинилася у пастці

Київські рятувальники витягли з озера школярку, яка опинилася у пастці

"В радіусі, де вона знаходилася, ні вправо, ні вліво, ні назад, ні вперед – неможливо було зробити і кроку. Вона провалилася б", - каже один із рятувальників Юрій Довгань. За лічені хвилини дівчинка була врятована. Працівники ДСНС попереджають, що аератори не дають озеру надійно замерзнути навіть у низьку температуру. Тож радять усім, хто зважується вийти на кригу, бути надзвичайно обережними. Особливо це стосується рибалок, а також любителів зануритися у воду на свято Водохреща, котре святкується вже наступного тижня.

Як уже повідомлялося, на Київському водосховищі поблизу ГЕС внаслідок скиду води утворилась промоїна поблизу берегової лінії. Таким чином на кризі, відірваній від берега, опинилися шестеро рибалок. Інцидент стався 4 січня.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація