Рятувальники, які загинули у пожежі, піднімались на дах будинку у "розвідку"

Рятувальники, які загинули у пожежі, піднімались на дах будинку у "розвідку"

Задимлення побачили перехожі на вулиці

Чоловіки отримали опіки легенів.

Під час гасіння пожежі у центрі Києва загинули двоє рятувальників, які першими піднялися на дах будинку, аби відірвати шматок металевої покрівлі і подати воду до середини, де палав вогонь, повідомляє ТСН.16:45.

"Вони взяли ствол, пішли у розвідку. З ними був перерваний зв'язок. Ми під час всієї ліквідації пожежі намагалися зв'язатися з ними, проте зв'язку не було. Лише після гасіння пожежі вони були знайдені. Вони були відрізані від виходу назад. За попередніми даними, вони отримали термічні опіки легенів та нажаль загинули", - повідомила керівник прес-центра ГУ ДСНС Світлана Водолага.

Пожежа почалась близько 10 години ранку під дахом будинку. На нижньому поверсі – ресторан, на другому - офіс державного естрадно-симфонічного оркестру. З боку двору - прибудова. Працівники оркестру кажуть, були на робочих місцях, проте ні вогню, ні задимлення спочатку не помітили.

"З двору йшов перехожий і зауважив, що в дальньому правому куті даху йде задимлення. Зайшов до ресторану "Катюша" і сказав, що у вас щось горить. Вони викликали пожежників і постукали нам", - розповіла керівник відділу кадрів оркестру Наталія Шепа.

Сторонніх людей в офісі оркестру на той час не було. Проте невідомо, чи перебував хтось у прибудівлі з боку двору.

Чи може це бути підпалом та спробою тиску на оркестр - працівники стверджувати не беруться. Кажуть тільки, що чули: директор оркестру отримував пропозиції переїхати в інше приміщення, а це звільнити.

Кореспондент ТСН Юлія Вебер

Два рятувальники загинули під час ліквідації пожежі у центрі столиці

Два рятувальники загинули під час ліквідації пожежі у центрі столиці

Повʼязані теми:

Наступна публікація