Ректор-хабарник Мельник став першим володарем супутникових "кайданів" на Київщині

Ректор-хабарник Мельник став першим володарем супутникових "кайданів" на Київщині

Міліція стежитиме за Мельником за допомогою супутника

Мельник попросив одягти йому браслет на руку.

За колишнім ректором Ірпінської податкової академії, якого звинувачують у хабарництві, тепер стежать із космосу. Петрові Мельнику почепили браслет із супутниковим стеженням, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Знімати браслет він не має права і, як запевняють правоохоронці, це майже неможливо. Усі пересування відстежує міліція. Зайвий крок ліворуч-праворуч - і приїде опергрупа.

Маленький і схожий на годинник браслет Мельнику наділи на руку. На цей запобіжний захід, кажуть у міліції, арештант погодився охоче.

"Запитали, на яку частину тіла можливо його одягнути, де йому буде зручніше. Він визначив, що це буде рука", - розповів речник київської міліції Микола Жукович.

Територія, якою може пересуватися колишній податковий ректор, обмежена кількома місцями у рідному Ірпені та лікарнею в місті Буча. До Києва Мельник зможе приїжджати лише на слідчі дії і з дозволу міліції. Також він може гуляти у лісі біля будинку, але не може відвідувати сусідів. Де ступає нога Мельника - стежитимуть у Святошинському відділі міліції.

За Петром Мельником стежать із космосу

За Петром Мельником стежать із космосу

В електронному браслеті можна купатися і спати. Одна з незручностей: у комплект входить трекер, який треба носити з собою і заряджати. При цьому він самостійно поскаржиться в міліцію на будь-яку спробу знешкодити його чи зіпсувати сам браслет.

"Якщо тільки браслет знімається з тіла несанкціоновано – перерізується або знімається - відповідним чином іде сигнал", - зауважив Жукович.

Адвокат Петра Мельника вважає, що браслет відповідає законам України, але є надто суворим запобіжним заходом. Вони з підопічним сподівались на грошову заставу.

"Він же пояснив: він нікуди не збирався ні втікати, нічого. У нього тут родина, він тут виріс, живе, збирається померти в Україні", - запевнив адвокат Руслан Місюна.

Не втече ще й тому, що хворіє, нагадав адвокат. Останніми днями його підзахисний живе на два будинки: вночі у своєї сестри, вдень - у лікарні в Бучі, куди він їздить лікуватися.

"На даний момент у нього дуже піднімається тиск - різко", - каже Місюна.

Підозрюваний у хабарництві Мельник носитиме браслет 60 днів, доки суд визначить інший запобіжний захід або продовжить цей. На Київщині він став першим, хто одягнув на себе супутникову навігацію. В Україні ж такі пристрої використовували вже разів тридцять.

Нагадаємо, Петра Мельника було затримано 27 липня під час отримання хабара у розмірі 120 тис. грн. Пізніше він написав заяву про звільнення з посади. У Податковому університеті вже знайшли йому заміну.

До судового засідання скандальний екс-ректор має знаходитися під домашнім арештом за місцем прописки.

Як повідомлялося раніше, Мельник ймовірно займався корупцією вже не один рік. При цьому він нібито втягнув у свої махінації деяких співробітників установи. Зараз триває суд на ним, а міліція скаржиться, що обвинувачений симулює хворобу.

Кореспондент ТСН Станіслав Фещенко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація