Рахунки Київського зоопарку заблоковані: робітникам не платять, а тварин годують у борг

Рахунки Київського зоопарку заблоковані: робітникам не платять, а тварин годують у борг

Київському зоопарку заблокували рахунки

Казначейство чомусь не проводить операції, хоча гроші на рахунку зоопарку є.

У столичному зоопарку запевнили, що слоненя Хорас перебуває в цілком задовільному стані. У звіринці твердять, що причин для хвилювань щодо здоров'я тварини немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Раніше занепокоєння відвідувачів викликала дивна поведінка слона. Хорас був сумним, не рухався, або циклічно повторював невмотивовані, одні й ті самі рухи.

Це називається "стереотипією" і вважається психічним відхиленням. Однак у зоопарку наявність такої хвороби спростували. Там кажуть, що слоненя фізично і психічно здорове.

А за рік перебування у звіринці стан слона став іще кращим. Він активний, має чудовий апетит, тварину навіть привчили до манікюру. Кажуть, це єдине, у чому Хорас потребує допомоги.

Проте новосілля Хорасу не світить. Новий слоновник досі недобудований.

Київський зоопарк запевнив, що зі слоненям все добре

Київський зоопарк запевнив, що зі слоненям все добре

Крім того, через борг перед підрядником усі рахунки зоопарку зараз заблоковано. Борг складає 3,6 млн грн.

Директор закладу Євген Кирилюк каже, що Київська адміністрація перевела гроші у казначейство, проте з невідомих причин кошти підряднику не перераховують. Тварин годують в борг, а працівникам звіринцю затримують зарплатню.

"На підставі рішення виконавчої служби у випадку непогашення боргу заарештовуються рахунки. Гроші є, платіжка наша лежить у казначействі, гроші, як нам повідомили, знаходяться на рахунку. Але чомусь вони не доходять", - каже керівник зоопарку.

Попри ці проблеми, твердить він, роботу звіринця наразі забезпечено в повному обсязі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація