ПЗЗ і КМДА підписали меморандум про розвиток "міської електрички" - Кривопішин

ПЗЗ і КМДА підписали меморандум про розвиток "міської електрички" - Кривопішин

У Києві покращили міську "електричку"

За три тижні вдалося відремонтувати 12 поїздів.

Південно-Західна залізниця і Київська міська державна адміністрація підписали Меморандум про розвиток проекту "Міська електричка".

Про це повідомив автор проекту, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин під час огляду роботи електропоїздів з мером Києва Віталієм Кличком.

"Завдяки спільній співпраці з Київською мерією за три тижні ми змогли відремонтувати 12 поїздів. Тепер цей проект запускається на всю потужність, закладену спочатку. Це дозволило забезпечити нормальний інтервал між поїздами", - розповів Олексій Кривопішин.

Він повідомив, що необхідно оновлювати рухомий склад, тому що нинішні електропоїзди виробництва кінця 70-х років і постійно потребують ремонту: "Один новий поїзд коштує близько 10 млн євро. Цифри досить серйозні, але це те, що однозначно треба робити. Це набагато дешевше, ніж будувати метрополітен".

Раніше Олексій Кривопішин заявляв, що "Міська електричка" - єдиний вид громадського транспорту, що дозволяє за 50 хвилин по кільцю об'їхати весь Київ. Інтервал між поїздами становить 15 хвилин.

Також Олексій Кривопішин розповів, що з "Київпастрансом" вирішені проблеми підвезення пасажирів. "Крім того, ми побудували нові платформи на станціях "Київ-Волинський", "Вишгородська" та "Святошин". Запуск електрички на станцію "Святошин" буде наступним етапом, оскільки щодоби з цього напрямку з передмість приїжджає близько 30 тисяч осіб", - додав начальник Південно-Західної залізниці.

Наступна публікація