Прокуратура суворо спитає з посадовців за зупинку метро під час Майдану

Прокуратура суворо спитає з посадовців за зупинку метро під час Майдану

ГПУ розслідує блокування станцій київського метро

Винуватцям загрожує до 5 років тюрми.

Винних у кількагодинних заторах та довжелезних чергах на київських зупинках у середині лютого таки покарають. За те, що закрили метро під час акцій протесту на Майдані, генпрокуратура може притягнути до відповідальності посадовців Київського метрополітену та колишнє керівництво КМДА, йдеться в сюжеті спецвипуску ТСН.

Слідчі вважають, що 18 лютого потяги зупинили навмисне аж на 3 дні, щоб у центр Києва не прибуло підкріплення, а активісти не втекли з оточення "Беркуту".

Провадження порушили за 2-ма статями: блокування транспортних комунікацій та перешкоджання проведенню мітингів. Це тягне до 5 років ув'язнення для винуватця.

Екс-голова КМДА Володимир Макеєнко відхрестився від обвинувачення. Сказав, що раніше, ніж завтра, нічого не коментуватиме.

"Перепрошую, дуже зайнятий. Якщо можна завтра. Я не знаю, про що говорити, я не знаю. В мене таких даних немає", - сказав він.

Натомість прокурор виявив історичне невігластво, заявивши, що востаннє метро зупиняли надовго аж під час війни. Хоча київська підземка працює лише з 1960 року.

"Вперше в історії київського метро було проведено зупинку більше, як на три дні. Остання зупинка, якщо брати історію, була під час Великої вітчизняної війни. І то воно було зупинено на один день", - сказав заступник керівника управління ГПУ Олег Денега.

Як уже повідомлялося, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за блокування метрополітену.

Колишнє керівництво КМДА і Київського метрополітену притягнуть до відповідальності

Колишнє керівництво КМДА і Київського метрополітену притягнуть до відповідальності

Повʼязані теми:

Наступна публікація