Прокуратура повернула Україні ліс під Києвом, що належав Януковичу

Прокуратура повернула Україні ліс під Києвом, що належав Януковичу

Прокуратура повернула Україні ліс під Києвом, що належав Януковичу / Фото: zn.ua

Прокуратура Київщини виграла апеляцію щодо незаконного рішення Вишгородського райсуду.

Прокуратура Київщини через суд повернула державі 8,8 га лісу, що належали екс-президенту Віктору Януковичу.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, Апеляційний суд Київської області скасував незаконнерішення Вишгородського районного суду, яким було відмовлено у поверненні у державну власність земель лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради Вишгородського району вартістю понад 5,2 млн грн.

Також відповідно до рішення суду землі було витребувано з незаконного володіння ТОВ "Дом Лесника".

Підставою для заявлення прокуратурою позову стали виявлені порушення з боку Київської ОДА та Вишгородської районної державної адміністрації при розпорядженні земельними ділянками.

Київська обласна державна адміністрації вилучила із постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства земельні ділянки лісогосподарського призначення в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради та змінила їх цільове призначення на землі сільськогосподарського призначення, а Вишгородська районна державна адміністрація передала їх у власність 14-ти громадян для ведення особистого селянського господарства.

В подальшому громадяни відчужили вищевказані земельні ділянки на користь ТОВ "Дом Лесника", якому обласна адміністрація у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу. На зазначених землях знаходиться резиденція колишнього президента України Януковича "Акація", повідомляє прокуратура.

Однак, згідно з законодавством, повноваження щодо вилучення земель лісового призначення належать виключно до компетенції Кабінету міністрів України.

Прокуратурою області вживаються заходи щодо виконання рішення суду та повернення державі земельної ділянки.

Нагадаємо, що Коломойський розповів про "зухвалу" приватизацію за часів Януковича.

Повʼязані теми:

Наступна публікація