Прокуратура підозрює, що міліція навмисно відпустила Мельника

Прокуратура підозрює, що міліція навмисно відпустила Мельника

Мельника досі шукають

Напередодні правоохоронці переконували, що немає надійнішого засобу стеження за супутниковий браслет.

Як підозрюваний у хабарництві екс-ректор Петро Мельник зняв браслет, досі залишається загадкою, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Петро Мельник зник акурат перед засіданням Печерського суду. 9 серпня йому могли змінити міру запобіжного заходу, однак, коли по Мельника прийшли, його не знайшли.

"О 10 годині ранку зателефонував заступник начальника райвідділу Ірпінського і повідомив, що браслет перебуває вдома, а мого підзахисного немає", - повідомив адвокат Мельника Руслан Місюна.

Напередодні правоохорнці переконували, що немає надійнішого засобу стеження за підозрюваними. Адже у разі спроби зняти або пошкодити браслет, він миттєво посилає сигнал на диспетчерський пульт.

На часі прокуратура перевіряє, чому система не спрацювала: чи не навмисно міліція відпустила Мельника?

Скандальний екс-ректор Петро Мельник втік

Скандальний екс-ректор Петро Мельник втік

Кажуть, ще вчора він був на місці - вдома і з браслетом. 8 серпня йому вручили клопотання про зміну запобіжного заходу, що зобов'язувало його з'явитися сьогодні для судового розгляду.

Запобіжний захід прокуратура просила змінити, бо має до Мельника дві претензії. На волі він почав переписувати своє майно на дружину, щоб уберегти від конфіскації. А ще він не надто сумлінно ставився до домашнього арешту, що зафіксувала камера ТСН: Мельника знайшли не за місцем прописки, а в іншому будинку, захованому в лісі. В оточенні родичів він сидів на терасі та їв кавун.

Тим часом в МВС повідомили, що Мельник перебуває у національному розшуку, і покинути територію України він не міг, адже здав закордонний паспорт. Щоправда, закон дозволяє мати одразу два. Скільки їх було у Мельника – невідомо.

Нагадаємо, 9 серпня стало відомо, що підозрюваний у хабарництві екс-ректор Петро Мельник втік з-під домашнього арешту, знявши з руки електронний браслет.

Як повідомлялося раніше, Петра Мельника було затримано 27 липня під час отримання хабара у розмірі 120 тис. грн. 7 серпня йому на руку вділи супутниковий браслет стеження.

Кореспондент ТСН Григорій Жигалов

Повʼязані теми:

Наступна публікація