Прогулянка нічним Майданом закінчилась для двох друзів побиттям і полоном

Прогулянка нічним Майданом закінчилась для двох друзів побиттям і полоном

За оперативними даними контингент нинішнього Майдану сумнівний

Громадянина Франції майданівці захопили у полон. Його товаришу - киянину - пощастило менше.

Прогулянка нічним Майданом для громадянина Франції закінчилася полоном, для власника українського паспорта - розбитими обличчям і головою, йдеться в сюжеті ТСН.19.30.

З трапа літака "Париж-Київ" двоє друзів відразу поїхали на Майдан. Євген усю зиму з Франції допомогав чим міг, то ж прибувши до України захотів відразу побачити все на власні очі. На зауваження майданівцям - бодай розблокувати прохід, завалений шинами, їх просто почали гамселити.

Євгена, громадянина Франції майданівці захопили у полон. Його товаришу - киянину - пощастило менше.

"З носа багото крові витекло. Вони були без масок, а коли почалася ця фігня, при мені вони вдягнули маски, коли пролилася перша кров, у них очі загорілись", - розповідає Ігор.

Дружини чоловіків намагалися бійку знімати на відео, побачивши це, майданівці розтрощили телефон. Але деяку картинку вдалося відновити, обличчя частини нападників цілком впізнавані. Одного учасника бійки Ігор упізнав, прийшовши сюди наступного дня. Керівництво теперішнього майдану ручається за мешканців цих наметів.

Цікава деталь - ще на початку суперечки друзі дзвонили в міліцію. Вдруге - вже після бійки. Міліція не поспішала.

"Не можна сказати, що міліції не виїдждєає на Майдан Незалежності принципово. Не легка зараз ситуація і власне, що міліція намагається не провокувати ці ситуації", - каже Юлія Шевчук.

За оперативними даними контингент нинішнього Майдану сумнівний. Понад півтори сотні кримінальних проваджень - розбійні напади, пограбування, наркотики. Друзі говорять про розчаруванням нинішнім Майданом, який дескридитує колишній.

Чому ці люди досі не звільнили центру столиці, яка їхня місія і чому вони не можуть забезпечити порядок - це все залишилось без відповіді.

Прогулянка нічним Майданом для громадянина Франції закінчилася полоном

Прогулянка нічним Майданом  для громадянина Франції закінчилася полоном

Повʼязані теми:

Наступна публікація