Приватні ЖЕКи позбавили киян гарячої води через бюрократичну тяганину і підвищення тарифів

Приватні ЖЕКи позбавили киян гарячої води через бюрократичну тяганину і підвищення тарифів

З першого липня зросли тарифи на воду

Мер Києва пообіцяв розібратися у ситуації.

У столиці приватні ЖЕКи відключають у будинках гарячу воду, бо не знають як і скільки за неї брати грошей. Це сталося через те, що з першого липня не лише піднялися тарифи, а й почав діяти закон, за яким постачальник послуг має укласти прямі договори зі споживачами, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Людей позбавили гарячого блага, бо "Київенерго" хоче, що теплопункти у будинках перейшли у їхню власність, а для цього треба 100% згода усіх мешканців. Керівник приватного ЖЕку запевнив, що нині терміново оформляють ліцензію, аби самим виступати постачальником. Проте з першого липня ще й виросли тарифи. Вони ж поки що мають право збирати з людей за старими розцінками, а з "Київенерго" потрібно розраховуватись за новими. Тому, щоб не залазити у боргову яму, приватний ЖЕК просто відключив гарячу воду.

Мер Києва Віталій Кличко у ситуації пообіцяв розібратися і найближчим часом пообіцяв надати відповідь. У "Київенерго" запевняють, що вже передумали забирати теплопункти. Мовляв, є інші пропозиції, які озвучать цього тижня. Цими ж днями мають активізуватися і комунальні ЖЕКи, з якими домовилися про співпрацю.

Від персональних угод передусім виграють споживачі, які добросовісно сплачують за спожите. Через борги "Київенерго" тепер вимикатиме не увесь будинок, а конкретного боржника. Щоправда, тут зізнаються, що технічно це можливо зробити лишень у нових будинках.

 

Нагадаємо, що у Горлівці, Краматорську і Словʼянську досі існують перебої із водопостачанням

Кореспондент ТСН Інна Боднар.

У Києві приватні ЖЕКи відключають гарячу воду

У Києві приватні ЖЕКи відключають гарячу воду

Повʼязані теми:

Наступна публікація