Причини пожежі у Аграрному університеті обіцяють озвучити за 10 днів

Причини пожежі у Аграрному університеті обіцяють озвучити за 10 днів

Причини пожежі поки що залишаються невідомими

Будівля університету після пожежі потребує капітального ремонту. 

Півтори тисячі квадратних метрів Аграрного університету згоріли позавчора надвечір. Напередодні міжнародної наукової конференції у будівлі тривав косметичний ремонт, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Нині довкола корпусу розкидані обгорілі ноти, дах будівлі провис, біля входу - купа ґаволовів, у будівлю вхід зачинений. Найближчі три дні рятувальники розгрібатимуть завали.

Ще позавчора вдень тут в актовій залі лакували підлогу і готувались до міжнародної конференції, а о 5 вечора – зайнялося. Пожежників викликав перехожий. Стіни та дах будівлі - дерев'яні, тому за чотири години вогонь поширився на два поверхи. Горіло в актових залах та секційних аудиторіях, у відділі кадрів, постраждала і компʼютерна техніка.

Слідчі досі шукають справжню причину пожежі аграрного університету

Слідчі досі шукають справжню причину пожежі аграрного університету

Кримінальне провадження за статтею "умисне пошкодження майна" відкрили в районній прокуратурі. Результати обіцяють озвучити за десять днів. Правоохоронці говорити про те, що це був підпал, не можуть. Кажуть, що зробити певні висновки можуть лише за результатами експертизи. Поки що вони схиляються до думки про самозагоряння.

Тим часом, студенти обговорюють версії причин пожежі. Ректор не відкидає, що був підпал або коротке замикання. Каже, що ремонтувати будівлю доведеться капітально. Ювілей університету таки відбудеться. Уряд запропонував перенести урочистості в Український дім.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що на землі Аграрного університету, що горів, хочуть побудувати котеджі

Кореспондент ТСН Ксенія Марченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація