Правоохоронці звільнили скандального священика, який викопав труну померлої жінки

Правоохоронці звільнили скандального священика, який викопав труну померлої жінки

Наслудов вийшов на волю / Фото: ТСН

Церковник вимагав від людей поклонятися тілу його дружини.

Скандальний священик Микола Наслудов вийшов на волю. Чоловіка, який відкопав труну померлої жінки та розмістив її для поклоніння в церкві, відпустили після психіатричної експертизи під особисте зобов'язання.

Як йдеться у сюжеті ТСН.19:30, громада храму Покрови Пресвятої Богородиці в Бортничах наразі відновлює парафіяльне життя уже з новим настоятелем.

Відомо, що на території церкви проживало 80 осіб, які вирізали серії в паспортах і страхались ідентифікаційних кодів.

"Тут зібралися люди, які не захотіли приймати цього номера звіриного. Потім ідуть пластикові картки. У кожній номер стоїть - число 666 є числом звіра. Якщо ти приймаєш цей номер, то ти уже не людина, а ти прийняв печатку сатани. Ти вже відречешся від Господа", - переконували мешканці церкви. 

Як відомо, у лютому цього року священик Микола Наслудов поставив труну з померлою півроку тому дружиною посеред храму. Парафіянам він сказав, що жінка - свята, тому їй усі мають поклонятися. Згодом міліція затримала настоятеля, а пожильців території виселили.

Наслудова відправили на експертизу до психіатричної лікарні, а минулого тижня відпустили.

"Медики вже з ним попрацювали і зроблять  висновок. Є відповідні терміни, передбачені на ці дослідження, тому немає більше підстав його там утримувати. Слідчий суддя за клопотанням слідчого та прокурора зобов'язав його з'являтися за першим викликом до слідчого або суду, не виїжджати за межі Києва, а також повідомляти про зміну свого місця проживання", - заявив старший прокурор прокуратури Дарницького району Києва Олександр Стригунов.

Крім того, прокурори стверджують, що Наслудов співпрацює зі слідством. Йому оголошено підозру за статтею 297 ККУ – "наруга над могилою". Інші факти наразі досліджуються.

Церкву вже із новим настоятелем протоієреєм Володимиром охороняє Дарницька громадська варта. Люди бояться, що священик зі своєю паствою повернеться.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська.

Як повідомлялося раніше, шоковані родичі сектантів розповіли, як віряни у Бортничах поклонялися домовині з трупом.

 

Скандального священника відпустили на волю

Скандального священника відпустили на волю

Повʼязані теми:

Наступна публікація