Правоохоронці ввели паспортний контроль на підходах до пам'ятника Щорсу

Правоохоронці ввели паспортний контроль на підходах до пам'ятника Щорсу

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Коханівський вже заявив, що не буде валити монумент.

Ближче до заявленого початку акції зі знесення пам'ятника Миколі Щорсу у Києві правоохоронці ще більше посилили запобіжні заходи. Як передає кореспондент ТСН, монумент щільно оточений, а на підступах до нього організували паспортний контроль.

На місці вже зібрались кілька десятків тих, хто залюбки зніс би пам'ятник, а також кілька десятків противників цього акту. Прибув на місце й організатор знесення Микола Коханівський.

Коханівський заявив пресі, що "на перший раз", Щорса не чіпатимуть, адже не збираються битися з великою кількістю правоохоронців, які нині присутні на місці подій. Проте, якщо міська влада не виконає обіцянки позбутися Щорса до Дня Незалежності 24 серпня, активісти прийдуть знову. Втім, поки від пам'ятника ніхто не розходиться.

Як повідомлялося, столична влада попросила активістів не чіпати пам'ятник, адже той поки перебуває у реєстрі об'єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Мінкульт змінить його статус, КМДА обіцяє знести монумент. Далі планується перенести його до музею декомунізації, який обіцяють створити згодом.

Наприкінці квітня група Коханівського намагалась знести пам'ятник чекістам, однак їм це не вдалося – міцний монумент витримав удари молотів. Після цього монументом опікувались комунальники – повністю знищити його вдалося лише з четвертої спроби.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація