Працівниця "Київенерго" викручувала лампочки в під'їздах киян

Працівниця "Київенерго" викручувала лампочки в під'їздах киян

Працівниця "Київенерго" викручувала лампочки в під'їздах киян

Дивну крадіжку зафіксувала камера спостереження.

Працівниця "Київенерго" під час роботи крала в під'їздах енергоощадні лампочки. Проблему помітили на Оболоні, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жінка прийшла звірити покази лічильників. Покинула будинок уже не з порожніми руками.

"Пару днів перед тим перегоріла лампочка. Чоловік купив нову, повісив, вечором прийшов додому, дивиться – лампочки нема", - розповідає киянка Інна Палій.

Того дня працівниця "Київенерго" обходила під'їзди, аби зняти показання лічильників електроенергії. Працівниця вирішила поцупити лампочку і не звернула увагу на камеру відеоспостереження. Саме вона допомогла виявити шахрайку.

Жінка спочатку дзвонить у кожну квартиру. Коли ж їй ніхто не відчиняє - намагається викрутити лампочку. З першого разу це зробити не вдалося. Після другого обдзвону мешканців вона-таки викручує енергоощадну та кладе в торбу.

"Економка, спіралька. Скільки вона там коштує – десь у районі 50 гривень", - здивовані жителі.

Працівницю "Київенерго" звільнили за крадіжку енергоощадних лампочок

Працівницю "Київенерго" звільнили за крадіжку енергоощадних лампочок

До поліції із заявою про крадіжку Інна не зверталася. Мовляв, воно того не варте.

У керівництві "Київенерго" про інцидент чули. Кажуть, жінка працювала на договірній основі. Наразі інспектора відсторонили від роботи. А матеріали крадіжки передали в правоохоронні органи.

"Якщо буде підтверджено факт, тоді компанія буде розривати договірні відносини з людиною", - пояснив керівник департаменту загальноправової роботи Віктор Голубенко.

"Поріг кримінальної відповідальності по крадіжках – 138 гривень на сьогодні. Її ж треба знайти, цю лампочку, де вона, що вона нова, провести оцінку", - розповів юрист Михайло Ілляшев.

Тим часом вищі чини відомства вирішили виправити негативні враження мешканців.

"Компанія вже передала в житлово-експлуатаційну організацію упаковку енергоощадних лампочок", - повідомили там.

Однак енергетики і самі мають сумнів, що ці лампи будуть освітлювати поверхи будинків, а не оселі працівників відомства.

Раніше в "Київенерго" пояснили, як погода впливає на рахунки українців за опалення. Комунальники кажуть, що уряд зобов'язав їх по-новому рахувати вартість тепла тим, хто не обліковує гігакалорії.

Кореспондент ТСН Антон Страшко

Повʼязані теми:

Наступна публікація