Пожежі на ринках можуть спалахнути в будь-яку хвилину через хаотичну забудову і дешеві матеріали

Пожежі на ринках можуть спалахнути в будь-яку хвилину через хаотичну забудову і дешеві матеріали

Районна влада направила на ринок комісію / Фото: УНІАН

Експерти кажуть, що пожежа на "Оболоні" не перша і не остання.

Пожежа, яка у середу знищила на Героїв Дніпра павільйон на ринку "Оболонь", може повторитися на будь-якому іншому ринку Києва. На базарах немає пожежної сигналізації, а приміщення будують з легкозаймистих матеріалів, пишуть Вести.

Районна влала вже направила на ринок комісію, яка розбереться в причинах пожежі. У державній службі НС поки до масових перевірок не готуються.

Ринок "Оболонь" проходив перевірку в березні, тоді там знайшли 15 недоліків. Як каже екс-начальник главку НС КМДА Микола Пшеничний, термін перевірки виконання претензій ще не підійшов.

Експерти кажуть, що така пожежа не перша і не остання. Адже на ринках хаотична забудова без дотримання пожежних норм. Немає сигналізації та засобів пожежегасіння.

"Багато заощаджують, не обробляють конструкції спеціальним розчином, що захищає дерево від вогню. Обшивають павільйони дешевим матеріалом, який від вогню швидко плавиться. Тому при пожежі все спалахує як сірник", - кажуть рятувальники.

Торговці з ринку повідомляють , що згоріло товару на кілька десятків мільйонів.

"Охоронці ринку пускати нас не хотіли 40 хвилин, вони були заспані і в капцях. А сьогодні вже у формі ходять. Ми почали гасити в одинадцять вечора. А закінчили о восьмій ранку. Тут чотири гідранта, але два з них не працювали", - розповів один з рятувальників.

Нагадаємо, у середу, 14 серпня в Києві біля метро Героїв Дніпра сталася пожежа в одному з павільйонів ринку "Оболонь". Як повідомляють рятувальники, жертв і постраждалих в аварії немає.

Повʼязані теми:

Наступна публікація