Пожежа на Шулявці: люди проклинають будинок, а експерти говорять про нові трагедії

Пожежа на Шулявці: люди проклинають будинок, а експерти говорять про нові трагедії

У Києві вночі горіла багатоповерхівка / Фото: Сегодня

Багатоповерхівка горіла вже п'ять разів.

У четвер, 30 травня, у Києві в районі станції метро Шулявська горів 25-поверховий будинок в ЖК "Місто мрії" .

Вогонь швидко розповсюджувався і через півгодини палав вже 21 поверх. На місце події прибули 20 пожежних машин. За словами одного з рятувальників, причиною займання стала неякісна обшивка будинку.

Очевидці надзвичайної події не одразу зрозуміли, що відбувається, адже більшість з мешканців багатоповерхівки вже лягали спати. При цьому, в будові було вимкнене світло.

Дивіться ФОТО: Полум'я "обійняло" 25-поверховий будинок у Києві

Як повідомили люди, вогонь розповсюджувався дуже швидко, тому їм довелось самостійно евакуйовуватися. За останніми даними, ніхто не постраждав.

Згодом стало відомо, що будинок був введений в експлуатацію ще п'ять років тому. Проте за цей час пожежі стали звичним явищем. Загалом пожежники п'ять разів гасили вогонь.  

За словами потерпілих, вони неодноразово звертались до різних інстанцій, але жодної реакції не було. Крім того, раніше горіли і сусідні будівлі.  

О 22:46 четверга рятувальникам вдалося зупинити поширення вогню на рівні 18-го поверху, а о 22:55 ліквідувати пожежу.

Спеціалісти намагаються оцінити збитки, але відомо, що майно в квартирах майже не постраждало. Мешканці ж дому вже називають його проклятим і запасаються вогнегасниками.

Вони стверджують, що вогонь поширювався з даху офісу, який знаходиться в будівлі. "Можливо, знову загорілося сміття - і полум'я швидко поширилося по обшивці. Кажуть ще, що міг бути недопалок", - розповіла "Вестям" одна з потерпілих.

Спеціалісти кажуть, що забудовники здебільшого використовують дешеві будівельні матеріали з Китаю. Відтак, нові пожежі в новобудовах можуть спалахнути і в майбутньому.

Місцева влада вже пообіцяла звернутися до прокуратури з вимогою розслідувати пожежу біля метро Шулявська.

Пожежа у 25-поверховому будинку на Шулявці обійшлася без жертв

Пожежа у 25-поверховому будинку на Шулявці обійшлася без жертв

Повʼязані теми:

Наступна публікація