Київрада не підтримала ініціативу Попова віддати Гостинний двір опозиціонерам

Київрада не підтримала ініціативу Попова віддати Гостинний двір опозиціонерам

Гостинний двір може відійти столичній громаді / Фото: facebook.com/alex.zakletsky

Київраду закликали віддати Гостинний двір громаді Києва, але самі депутати на це не погодилися.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов закликав депутатів Київської міської ради підтримати проект рішення, згідно якого будівля Гостиного двору перейде до територіальної громади міста. Але депутати не захотіли розглядати це питання.

"Гостинний двір – пам'ятка містобудування Києва. Отже, його долю може і має визначати насамперед громада міста. Аби запобігти  руйнуванню будівлі, треба якнайшвидше провести реставраційні роботи, однак при цьому обов'язково зберегти історичну цінність об'єкту, а також культурний простір, який сформувався на його площах і навколо нього", - цитує Попова прес-служба КМДА.

ДИВІТЬСЯ ФОТО: У Гостинному дворі беркутівці "запакували" 5 автозаків активістів та нардепів

Окрім того, на думку голови КМДА, передача до комунальної власності Гостинного двору дозволить гарантувати врахування інтересів територіальної громади міста та збереження пам'ятки:

"Якщо депутати підтримають зазначену ініціативу – слово залишиться за Кабміном, який має прийняти рішення щодо передачі із державної в комунальну власність Гостинного двору", - резюмує Попов.

О 10:30 стало відомо, що це рішення Київрада не прийме:

"Депутати не прийняли до розгляду питання про повернення Гостинного двору у власність Київа", - написав у своєму акаунті активіст Микола Даневич.

Повʼязані теми:

Наступна публікація