Попов не зможе вчасно покрасуватися на новій станції метро

Попов не зможе вчасно покрасуватися на новій станції метро

Попов не виключає, що введення станції метро "Теремки" буде перенесене / Фото: ТСН.ua

Введення в експлуатацію станції метро "Теремки" можуть відкласти до Дня Незалежності.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не виключає, що введення в експлуатацію станції метро "Теремки" можуть відкласти до Дня Незалежності через проблеми з фінансуванням, повідомляє газета "Хрещатик".

"У нас є два варіанти щодо введення стації в експлуатацію. Перший, який був для нас особливо приємним, це подарунок Києву до Дня міста вже повністю працююча не тільки станція, а вся лінія. І другий варіант - це може бути, наприклад, День Незалежності", - заявив Попов в прямому ефірі телеканалу "Київ".

"Це реальні дати, і ми все робимо для цього, і уряд допомагає нам, щоб ми могли профінансувати в повному обсязі цей проект", - додав він.

Попов нагадав, що будівництво однієї станції і прокладка 1,2 км колії на сьогоднішній день коштує близько до 800 млн грн.

"Розумієте, що це немало. З іншого боку, цей рік буде історичним. Я переконаний, що ми почнемо у другій половині року будівництво четвертої гілки метрополітену, тобто метро на Троєщину. І ще є амбіція, щоб ми почали будівництво "Львівських воріт". Я вже говорив про те, що будівництво цього виходу займе мінімум близько 2 років. Крім того, ми починаємо розробляти проектну документацію для метро на Виноградар, і плануємо деякі інші напрямки. Я думаю, що цей рік буде для розвитку метрополітену дуже цікавим ", - упевнений голова КМДА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація