Спорт для киян стане доступнішим Пресреліз

Спорт для киян стане доступнішим

Попов: Київ - спортивне місто

В рамках реалізації соціальних ініціатив Віктора Януковича столична влада реалізує проект створення Центрів фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх"

Споруджуючи великі спортивні центри чи спортмайданчики у дворах, столична влада переслідує одну мету: зробити киян здоровішими. Про це розповів журналістам голова столичної міськдержадміністрації Олександр Попов після засідання колегії КМДА, на якій розглядалися питання створення умов для розвитку масового спорту та популяризації здорового способу життя.

Відповідаючи на запитання, чи вважає керівник Києва українську столицю спортивним містом, Олександр Попов пожартував: "Звичайно, Київ - спортивне місто. У нас в Київраді навіть фракція є "Спортивний Київ". Відтак, спорту в нашому місті приділяється підвищена увага" , - сказав Олександр Попов.

"А якщо серйозно, то ми докладаємо дуже великих зусиль для того, щоб з дитячих років жителі міста полюбили спорт і займалися ним. Для цього, в першу чергу, потрібно забезпечити доступність спорту для людей. У нинішньому році місто приділило серйозну увагу будівництву та реконструкції спортивних майданчиків у столичних дворах, будуються стадіони та спортивні комплекси. Це досить велика робота, з'явилося багато нових та відновлених об'єктів. Але, якщо чесно, я ніколи не оцінював будівництво спортивних споруд з точки зору їх кількості. Тому що важливо не те, скільки ми побудуємо, а скільки киян завдяки цим об'єктам долучаться до спорту, стануть здоровішими. Здоров'я киян - це кінцева мета наших зусиль по популяризації спорту", - сказав голова КМДА.

Олександр Попов також нагадав , що в нинішньому році в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та завдань глави держави з популяризації здорового способу життя столична влада розробила і реалізує проект створення Центрів фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх". У минулому році в Києві було відкрито п'ять нових ДЮСШ. У 2014-2015 роках відкриють ще десять ДЮСШ, по одній у кожному районі Києва. Ключове завдання проекту - зробити спорт доступним для всіх киян, незалежно від віку та матеріального становища. У нинішньому році столиця також збільшила фінансування ДЮСШ на 10 млн грн. Ухвалено рішення щорічно до 20% збільшувати витрати на розвиток дитячого та юнацького спорту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація