Політолог розповів, чому кияни не вийшли на марш УПА Пресреліз

Політолог розповів, чому кияни не вийшли на марш УПА

Кияни не вийшли на марш УПА / Фото: УНН

Політизовані марші, паради, урочисті ходи є атрибутами тоталітарних режимів.

Політизовані марші, паради, урочисті ходи є атрибутами тоталітарних режимів, а тому в суспільстві, націленому на побудову демократичного устрою популярністю користуватися не будуть. Таку думку висловив політолог керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу "Перспектива" Євген Черненко, коментуючи проведення 14 жовтня в Києві Маршу УПА  організованого "Свободою" і "антифашистську акцію", організовану КПУ.

"Немає нічого дивного в тому, що ці акції виявилися далеко не численними, як це анонсували самі організатори. Кияни, в принципі, можуть вийти за призовом на акцію протесту, мітинг, якщо їх смисли будуть для людей актуальними. Правда, останнім часом опозиція не може генерувати такі смисли, звідси і нечисленність акцій. Але що стосується спочатку політичних, ідеологічних заходів, то тут політикам взагалі дуже складно знайти підтримку. Це ми побачили і на прикладі акцій комуністів і "Свободи" 14 жовтня ". Тут, до речі, і корінь проблем багатьох політичних сил, змушених для забезпечення " масовки " на акціях банально купувати людей, залучати тими ж концертами і так далі ", - зазначив Євген Черненко.

Нагадаємо, що у Марші УПА, організованому " Свободою " взяли участь за різними підрахунками до 10 тисяч осіб. Більшість з них було заздалегідь привезено до столиці з регіонів. Частина підтяглася ближче до вечора на концерт, на якому виступали зірки української естради. У той же час антифашистська акція комуністів біля пам'ятника Леніну була ще менш нечисленною.

Як зазначають ЗМІ, серйозних інцидентів між протиборчими політичними силами в цей день не сталося. Єдиною "постраждалої" від акцій стороною виявилися комунальні служби, яким за ніч довелося прибрати гори сміття, залишені на Михайлівській площі, де проходив концерт на честь воїнів УПА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація