Політолог пророкує Попову мітинги, оплачені власниками нелегальних МАФів

Політолог пророкує Попову мітинги, оплачені власниками нелегальних МАФів

Водночас, як киянин Михальченко підтримує Попова у боротьбі з МАФами / Фото: УНІАН

"Війна" з МАФами може створити голові КМДА проблеми напередодні виборів, вважає експерт.

Голова Київміськдержадміністрації Олександр Попов, вирішивши розпочати війну з нелегальною торгівлею в Києві, може створити собі зайві проблеми напередодні виборів міського голови. Таку думку висловив почесний президент Української академії політичних наук Микола Михальченко.

"Нелегальні МАФи – мабуть, один з останніх і найбільш живучих осколків бандитських 90-х. Спроби перемогти нелегалів робилися в Києві й раніше, але до успіху не привели. Причина в тому, що сучасні нелегальні МАФи – це далеко не дрібний чи середній бізнес, як багато хто припускає. Це великий бізнес: наскільки можна вірити інформації, опублікованій у ЗМІ, за тисячами цих кіосків стоять всього кілька десятків тіньових власників", – сказав Микола Михальченко.

За його словами, "війна з нелегальними МАФами може створити голові КМДА напередодні виборів мера, в яких Попов візьме участь, зайві проблеми". "Тіньові власники МАФів просто так не відмовляться від надприбутків. Напевно з їхнього боку можна очікувати відповідної кампанії в ЗМІ, мітингів, можливо "правильних" рішень судових органів і навіть саботажу серед чиновників КМДА. Напевне будуть задіяні й політики, в першу чергу ті, які мають особистий фінансовий інтерес в роботі нелегальних МАФів. Це буде серйозна війна, яка може зв'язати Попову руки в період виборів", – вважає Михальченко.

У той же час, як зазначив президент Української академії політичних наук, на його особисту думку, "питання з нелегальною торгівлею в столиці міській владі вирішувати необхідно. Як киянин я не можу не підтримувати це рішення Попова, хоча як політолог, повторюся, вважаю, що воно створить Попову непотрібні проблеми", – сказав Михальченко.

Нагадаємо, голова КМДА Олександр Попов заявив про намір навести лад у сфері МАФів. За його словами, всі незаконні МАФи в Києві будуть демонтовані. Згідно з опитуваннями, близько сімдесяти відсотків жителів міста виступають за те, щоб нелегальні кіоски, особливо розташовані в місцях великого скупчення людей (біля станцій метро, у підземних переходах тощо), були демонтовані. У той же час легальні кіоски, розташовані в місцях дефіциту магазинів, повинні працювати, вважають мешканці міста.

Наступна публікація