Поліція відкрила три кримінальні справи щодо участників акцій протесту проти забудовників

Поліція відкрила три кримінальні справи щодо участників акцій протесту проти забудовників

Фото: Прес-служба "Азова"

В зіткненнях біля будівлі "Київміськбуду" також постраждав поліцейський.

Після вчорашніх зіткнень, 8 вересня, між активістами та забудовниками у Солом'янському районі Києва і сьогоднішніх зіткнень біля будівлі "Київміськбуду" поліція відкрила три кримінальні провадження за статтею "Хуліганство".

Про це сьогодні, 9 вересня, заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе, повідомляє Укрінформ.

"Ситуація, яка у нас була вчора і сьогодні, - це сутички і зіткнення з поліцією. Вчора було відкрито два кримінальні провадження. Сьогодні з ранку поліція затримала чотирьох осіб", - зазначила вона.

За її словами, вчора були три звернення до поліції від потерпілих. Також у зіткненнях біля будівлі "Київміськбуду" постраждав поліцейський, і за цим фактом теж було відкрито кримінальне провадження.

Глава Нацполіції додала, що поліція "дуже постарається, щоб ті люди, які порушили правопорядок, реально відповіли за ситуацію".

Нагадаємо, 5 вересня у столичному спальному районі спалахнула масова бійка біля станції метро "Святошин". Невідомі захопили парковку, на місці якої один із київських забудовників планує звести висотку. Те, що на майданчику в цей час стояли машини місцевих жителів, загарбників не збентежило. Невідомі почали зводити барикади усередині парковки, а в обурених мешканців полетіло каміння і цегла.

Між місцевими жителями та "тітушками" спалахнула бійка, унаслідок якої деяким мешканцям розбили голови. Пізно увечері 8 вересня активісти і місцеві мешканці прорвалися на територію будівництва на Святошинському провулку Києва, де забарикадувалися представники забудовника.

Сьогодні, 9 вересня, зранку під будівлею "Київміськбуду" відбулася акція протесту, під час якої виникли сутички із застосуванням димових шашок. На мітинг вийшло близько трьох десятків людей, які обурені забудовою на Святошинському провулку у Києві. Спочатку вони стукали битами й кричали, але коли поліція оточила будівлю, застосували димові шашки.

Протест "Азову" під "Київміськбудом" закінчився сутичкою із силовиками

Протест "Азову" під "Київміськбудом" закінчився сутичкою із силовиками

Повʼязані теми:

Наступна публікація