Поліція повністю замінить ДАІ в Києві протягом тижня

Поліція повністю замінить ДАІ в Києві протягом тижня

На вулиці Києва вийшла національна поліція

Дві тисячі правоохоронців склали присягу та почали роботу.

У Києві новостворена українська поліція приступила до роботи. Усміхнені, амбітні, впевнені в собі та змінах на краще в країні люди вийшли на перше тестове патрулювання вечором суботи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Права поліції поки що обмежені. Закон про новий орган правопорядку має підписати президент.

Глава держави був присутнім на церемонії присяги. І дав зрозуміти, що на національну поліцію покладаються величезні сподівання.

"В основі цієї реформи – модель переходу від каральної до сервісної функції правоохоронних органів. Реформування органів внутрішніх справ розпочалося зі столиці. І цей процес продовжиться. Скоро ми побачимо патрульних поліцейських на вулицях Львова, Одеси, Харкова, а врешті решт і по всій Україні", - заявив Петро Порошенко.

На церемонії були присутні також прем'єр Арсеній Яценюк, керівник МВС Арсен Аваков і мер столиці Віталій Кличко. А найбільше з раділа зі свого дітища ідейний натхненник реформи Ека Згуладзе.

Заступник міністра пообіцяла, що вже за тиждень нова національна поліція повністю замінить ДАІ в Києві. Щодня в місто виходитимуть 200 машин з 400 патрульними. 75 поліцейських слідкуватимуть за порядком пішки, а додаткова група буде зарезервована на підмогу.

Головне побажання від українців новим правоохоронцям лунало коротко: не підведіть! Адже на поліцію нині покладені особливі, навіть завищені сподівання. Людям дуже хочеться побачити нарешті реальну реформу, котра змінить їхнє життя на краще та подарує надію на можливі наступні успішні зміни в Україні.

Раніше Аваков розказав про розміри зарплат нових патрульних поліцейських та глобальну реформу МВС.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Полісмени вже патрулюють вулиці в Києві

Полісмени вже патрулюють вулиці в Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація