Подробиці вбивства стилістки Положай: чоловік стежив за нею за допомогою планшета

Подробиці вбивства стилістки Положай: чоловік стежив за нею за допомогою планшета

У вбивсті Катерини Положай підозрюють її екс-чоловіка / Фото: Facebook/Ekaterina Polozhay

Однак захист наполягає, що в підозрюваного неспростовне алібі.

У вбивстві відомої стилістки та власниці салону краси в Києві Катерини Положай підозрюють її колишнього чоловіка. Йому вже обирали запобіжний захід – два місяці арешту, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

43-річний Ага-Оли Рустам Алай-Ярович твердить, що до злочину стосунку не має. Каже, любить свою дружину, вдячний їй за дітей, а обговорювати розлучення не хоче.

19 листопада минулого року 38-річну Положай знайшли мертвою у її салоні. Вбивця завдав їй 30 колото-різаних ран – переважно обличчя, очей та шиї.

Положай була головним візажистом конкурсів краси "Міс Україна" та "Міс Київ", стилістом жіночих журналів. У жінки залишилось двоє неповнолітніх дітей, які тепер живуть з батьками Катерини.

Найближча подруга не хоче вірити в те, що до вбивства причетний Рустам. Хоч за тиждень до трагедії пара офіційно розірвала стосунки.

"Я не знаю, може, він заздрив, що вона успішна, а в нього не так виходить. Він свого часу роботу втратив, був без особливого заробітку", - каже подруга.

Під час слідства виринає інформація, що в 1990-х Рустам був засуджений на п'ять років, нібито за зґвалтування. У прокуратурі кажуть, що вбивство було добре сплановано. У той день чоловік навіть одягнув спортивну куртку з капюшоном, аби потім його не змогли упізнати на камерах спостереження.

Але кілька камер таки зафіксували обличчя зловмисника. І як пізніше встановила експертиза – це був колишній чоловік Катерини.

Слідчі запевняють, що зібрали чимало доказів, аби оголосити підозру саме Рустаму. Проведено понад 20 експертиз. Встановлено, що колишній чоловік через програму на своєму планшеті відстежував усі телефонні розмови та пересування Положай. Мотивом злочину вважають ревнощі та розподіл майна.

Однак брат затриманого каже, що в Рустама залізне алібі – в момент убивства він купував продукти в іншій частині Києва. Це підтверджують продавчиня та камери спостереження в крамниці. А перед під'їздом своєї квартири Рустама бачив сусід.

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про розкриття вбивства Катерини Положай. Підозрюваному світить до 15 років в'язниці.

Суд вирішив заарештувати екс-чоловіка Положай. Він не матиме права вийти на волю під заставу.

Кореспондент ТСН Алла Хоцянівська

Повʼязані теми:

Наступна публікація