М'ясо померлих птахів обробляли в невідомому розчині та збували через стихійні ринки.
Під Києвом правоохорнці накрили підпільний цех з переробки дохлої курятини. На його ж території знайшли автомобіль, завантажений тушками, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
Це була сировина для подальшої переробки. Працівники цеху розбирали тушки на філейну частину та стегно, обробляли у ваннах з невідомою хімічною сумішшю, фасували та відправляли на реалізацію на стихійні ринки України.
Загальна вага вилученої продукції, яка вже була перероблена та могла потрапити на споживчий ринок держави, майже 8 тонн.
У ветеринарній інспекції припускають, що споживання такої птиці могло мати фатальні наслідки – важких отруєнь, захворювань внутрішніх органів аж до каліцтва чи смерті.
Раніше повідомлялося, що українці перейшли з більш дорогого м'яса на курятину.