Під Києвом поблизу газової заправки спалахнула пожежа

Пожежу швидко локалізували, але вона сталася поряд із заправною станцією та приватними будинками.

У місті Васильків, що на Київщині, вдень у понеділок, 8 серпня, спалахнула пожежа.

Як повідомили ТСН.ua очевидці, загорілася меблева фабрика, розташована на провулку Кармелюка, у місцевій промзоні у безпосередній близкості до осель приватного сектору.

Проте, за словами місцевого жителя Дмитра, найбільше людей налякало те, що полум'я палахкотіло поблизу газової заправної станції.

Дмитро зазначив, що станцію було зведено тут з порушеннями правил безпеки, адже газові цистерни були встановлені просто поряд з його парканом.

Після трагічної події на заправній станції "БРСМ-Нафта" у червні минулого року (яка, до речі, також розташована поблизу Василькова), Дмитро звертався до місцевої влади з вимогою перенести газову заправку подалі від приватних будинків, проте реакції не отримав.

Водночас у прес-службі обласного управління ДСНС запевнили, що пожежа на столярному цеху була невеликою і не становила загрози ні для газової заправки по сусідству, ні для житлових будинків.

"О 12:00 пожежники локалізували пожежу. Площа пожежі склала 200 кв.м. Ще ліківдації немає (станом на 2 годину дня, - ред.), але локалізовано, небезпеки немає. Йде розбирання, проливання", - повідомила прес-секретар ГУ ДСНС Київської області Вікторія Рубан.

Зазначимо, що власники заправок в Україні часто не дотримуються правил безпеки. Так, в червні цього року рух на Кільцевій дорозі перекрила несанкціонована заправка, в якої зірвало клапан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація