Під Києвом патрульні влаштували переслідування зі стріляниною за п'яним водієм

Полісменам довелося прострілити два колеса авто.

Сьогодні, 1 березня, у передмісті Києва співробітники патрульної служби із пострілами зупинили п'яного водія автомобіля Honda Civic.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції України.

Патруль правоохоронців побачив автомобіль Honda Civic, що стояв під шляхопроводом на вулиці Саперно-Слобідській, порушуючи ПДР. Із авто вийшов чоловік із помітними ознаками сп'яніння. Коли він усвідомив, що перед ним стоять полісмени, то повернувся за кермо та почав тікати.

На вимоги зупинитися чоловік не реагував та створював загрозу іншим учасникам руху.

"В селі Старі Безрадичі екіпаж патрульних зігнав Honda з дороги в багнюку. На законні вимоги поліцейських не реагував. Натомість створював загрозу життю патрульним, які стояли поруч. Лише після того, як поліцейський прострелив два лівих колеса, машина зупинилася, однак водій зачинився всередині й не виходив. Для затримання агресивного водія розбили бокове скло", - йдеться у повідомленні.

На порушника ПДР порушили одразу кілька адмінпротоколів - за ст. 122-2 (невиконання вимоги про зупинку), ст. 130 ч. 2 (водіння у стані сп'яніння вдруге за рік), ст. 185 (злісна непокора), винесли постанову за стоянку з порушенням ПДР та непред'явлення документів ст. 126 ч.1.

Під час затримання чоловік намагався чинити опір. Наразі на місці події працюють слідчі.

Нагадаємо, вночі проти 7 лютого четверо молодиків на іномарці протягом години тікали від поліції. Зрештою поліцейські відкрили вогонь по автомобілю і застрелили 17-річного Михайла Медведєва. 18 лютого столичний Печерський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для патрульного Сергія Олійника, підозрюваного у вбивстві пасажира BMW під час автопереслідування в Києві. Поліцейський перебуватиме під вартою протягом 2 місяців. 

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, що підозрюваний в умисному вбивстві пасажира BMW працював слідчим у міліції, пройшов переатестацію і став поліцейським.

Водій BMW, який тікав від поліцейських, нині переховується від слідчих. Роман Храпачевський втік від оголошення підозри, а згодом проігнорував виклики на допит. Його можуть оголосити в розшук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація