Під Києвом до армії "мобілізували" кондитерську фабрику

Під Києвом до армії "мобілізували" кондитерську фабрику

На Київщині влаштували "облаву" на чоловіків

Військові та міліції на кілька годин заблокували роботу підприємства, роздаючи повістки.

У Бучі під Києвом повістки вручали прямо перед кондитерською фабрикою. Працівники військомату разом з міліцією приїхали до підприємства на "Мерседесі" з військовими номерами та мікроавтобусі, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вони заблокували виїзд вантажівок із фабрики та зупиняли тих, хто йшов на роботу.

На підприємстві кажуть, що від призову не ховаються, і таким підходом обурені.

"Вони питали в людини прізвище, вписували це прізвище, незважаючи на те, де людина зареєстрована. Просто вручали, і було в якості ультиматиму поставлено, що сьогодні всі ці люди мають бути примусово доставлені до військомату. Було заблоковано на декілька годин роботу підприємства. Це підприємство є кондитерською фабрикою, виготовляється продукція харчова, вона не передбачає такого простою на спеці", - розповів юрист підприємства Ігор Хасін.

В Україні триває шоста хвиля мобілізації. В Міноборони стверджують , що повістки можуть вручати де завгодно, але дії військових комісарів обіцяють перевірити.

"Законом України не визначено порядок вручення повісток. Будь-які випадки протиправних дій з боку в тому числі представників військово-районних комісаріатів нами уважно вивчаються. Проводиться службове розслідування", - запевнив речник генштабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Раніше у Генштабі повідомили, кого не забиратимуть в армію під час шостої хвилі мобілізації.

У Бучі під Києвом повістки вручали прямо перед кондитерською фабрикою

У Бучі під Києвом повістки вручали прямо перед кондитерською фабрикою

Повʼязані теми:

Наступна публікація