Під час масової бійки на Осокорках було застосовано вогнепальну зброю

Під час масової бійки на Осокорках було застосовано вогнепальну зброю

Учасники подій минулого вечора прокоментували безлади на Осокорках

Хто саме стріляв – досі достеменно невідомо.

У столичній міліції підтвердили, що минулої ночі під час сутичок на будівельному майданчику біля станції метро "Осокорки" постраждали троє їхніх колег. Конфлікт виник через те, що невдоволені жителі району знову намагалися розібрати паркан, повторно встановлений забудовником, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

За словами свідків, на будівництві забарикадувалися так звані "титушки", які почали кидати в протестувальників димові шашки і каміння. У відповідь активісти розтрощили паркан та підпалили вагончики.

На місце конфлікту прибули близько сотні правоохоронців. Очевидці заявляли, що чули постріли.

Буцімто невідомий чоловік вистріляв цілу пістолетну обойму в натовп, а вже за мить сховався за щитами міліціонерів. Останні кажуть, що про стрілянину нічого не знають.

"Згори були постріли, бо збіглися якраз студенти, побігли допомагати. Бо прибігли "беркута" з автобусу, зі щитами встали – і почалася ця стрілянина", - розповідає очевидиць подій, демонструючи гільзи.

У Києві на Осокорках поранені троє правоохоронців

У Києві на Осокорках поранені троє правоохоронців

Будівельники кажуть, що не уявляють, хто реально стоїть за організацією заворушень.

"Від наших людей, хто здійснював охорону, один із вогнепальним пораненням, один палицями побитий", - каже речник компанії-забудовниці Олексій Набожняк.

У міліції оцінок, хто правий, а хто винуватий у конфлікті – не виносять. Лише стверджують, що під час заворушень правоохоронці зберігали нейтралітет і намагалися сприяти порозумінню.

"Там було протистояння між представниками забудовника і активістами. Представники міліції намагалися цю ситуацію врегулювати – стали між двома сторонами", - розповіла заступник керівника відділу зв'язків із громадськістю головного управління київської міліції Ірина Левченко.

Як уже повідомлялося, на будівництві на Осокорках міліція бореться із агресивними молодиками, а пожежники - з вогнем.

Повʼязані теми:

Наступна публікація