Під Апеляційним судом Києва сталися сутички, є затримані

Під Апеляційним судом Києва сталися сутички, є затримані

Під Апеляційним судом Києва сталися сутички, є затримані

Фото: Громадське ТБ

До судової установи прибули бійці спецпідрозділу. 

У Солом'янському районі Києва під будівлею Апеляційного суду, що має обрати запобіжний захід п'ятьом підозрюваним у вбивстві двох правоохоронців та напад на АЗС, сталися сутички.

Силовики затримали чотирьох чоловіків. В одного з них був вилучений ніж. 

"У результаті чотирьох активних учасників затримали та доставляють до Солом'янського управління поліції. В одного з них вилучили ніж, який відправлять на експертизу для встановлення, чи є він холодною зброєю", - йдеться у повідомленні ГУ НП Києва. 

У поліції додали, що на двох осіб будуть складені адміністративні протоколи через злісну непокору правоохоронцям. Окрім того, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. 

Раніше Апеляційний суд Києва розпочав екстренне засідання щодо обрання запобіжного заходу п'ятьом підозрюваним у вбивстві двох міліціонерів.  Ще двоє підозрюваних - Данила Ситников та Микола Мнищенко - перебували під домашнім арештом. Їх у залі суду не було. Перед будівлею  збиралися представники різних організацій, зокрема, націоналістичної С14, п'ятеро представниць якої намагалися потрапити до будівлі суду, перелізши через паркан. Однак їм на заваді стали правоохоронці. Після цього відбулися сутички між представниками С14 і поліцією, але нікого не затримали.

Нагадаємо, вбивство міліціонерів у Києві сталося в ніч проти 4 травня 2015 року. Двоє міліціонерів загинули, троє потрапили до лікарні з пораненнями. За версією МВС, 4 травня близько 01:30 у Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС та забрали з каси 823 грн. Під час переслідування підозрюваних двоє співробітників полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців потрапили до лікарні.

Підозрюваними у злочині стали Віта Завіруха, Андрій Романюк, Микола Мнищенко, Євген Кошелюк та Данила Ситник. Всі вони, включаючи дівчину, були активістами Майдану, а потім брали участь добровольцями в АТО у складі батальйонів "Айдар", "Азов", "Шахтарськ".



Повʼязані теми:

Наступна публікація