Перший "тарифний" протест після платіжок: кияни пікетували НКРЕ

Перший "тарифний" протест після платіжок: кияни пікетували НКРЕ

Фото: УНІАН

Акцію назвали попереджувальною та закликали владу дослухатися до голосу людей.

Громадські активісти зібралися під стінами Нацкомісії, що здійснює державне регулювання в галузях енергетики та компослуг. Це головний регулятор комунальних тарифів на тепло, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На мирний і, як вони називають, "попереджувальний протест" люди прийшли з гаслами "Геноцидні тарифи" та "Не крадіть майбутнє". Від влади мітингувальники вимагають негайно переглянути ціни на теплопостачання та надати прозорий громадський контроль за комунальним ціноутворенням. Щоби допомогти людям уберегти свої кошти та майно через можливе виникнення заборгованостей, учасники мітингу складають план дій і створюють робочі групи.

У столиці громадські активісти знову протестували проти здирницьких комунальних тарифів

У столиці громадські активісти знову протестували проти здирницьких комунальних тарифів

Уже з наступного тижня активісти планують направити свої пропозиції чиновникам. Чому збори вирішили влаштувати у вихідний день, організатори пояснили просто – не хотіли влаштовувати провокації і не збиралися прориватися в будівлю. Від влади розраховують на дискусію та порозуміння. "Відкрийтеся – продемонструйте, що ви готові до цього, і тоді будемо поважати і керівництво НКРЕ, і державу, і тоді буде нормальна конкуренція", - заявив організатор акції Павло Вікнянський.

Раніше у Вінниці перед міською радою зібрався мітинг, учасники якого вимагали справедливих комунальних тарифів. На акцію вийшли здебільшого люди літнього віку, загалом близько 100 осіб. Мітингувальники встановили намет та принесли плакати з гаслами "Вимагаємо мораторію на тарифи", "Подайте на ліки", "Стоп розкраданню комунального майна", "Нам не потрібна влада, яка є ворогом народу" тощо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація