Перевірка "Київавтодору": аудитори виявили завищення вартості ремонту доріг на 11 мільйонів

Перевірка "Київавтодору": аудитори виявили завищення вартості ремонту доріг на 11 мільйонів

Фото: УНІАН

До актів виконаних робіт було внесено недостовірні дані.

Держаудитслужба під час перевірки "Київавтодору" виявила, що вартість ремонтів автошляхів Києва була завищена загалом на суму майже 11 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби установи.

"Зокрема, підрядники безпідставно збільшили обсяги виконаних робіт, внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості про використані матеріали та будівельні машини, а також неправильно застосували норми та розцінки", - зазначили фахівці.

Крім того, додали аудитори, один із виконавців ремонтних робіт - ТОВ "Тілльман Інжинірінг" - перешкоджав їхній роботі, через що, стверджують вони, було неможливо провести зустрічну звірку, аби документально підтвердити вартість виконаних на замовлення КК "Київавтодор" робіт з капітального ремонту Південного мосту через Дніпро на суму понад 46 млн грн.

"Також під час ревізії виявлено порушення законодавства у сфері закупівель за державні кошти. Приміром, корпорація не відмінила торгів та уклала з підрядниками договори на загальну суму майже 418 млн грн, попри невідповідність пропозицій учасників торгів вимогам документацій конкурсних торгів", - додали фахівці.

Нагадаємо, 2 березня стало відомо, що генеральний директор комунальної компанії "Київавтодор" Олександр Густєлєв через обвал Шулявського шляхопроводу написав заяву на звільнення

Повʼязані теми:

Наступна публікація