Переполох в аеропорту "Київ": на борт літака ледве не пронесли гранату

Переполох в аеропорту "Київ": на борт літака ледве не пронесли гранату

Переполох в аеропорту "Київ": на борт літака ледве не пронесли гранату

Правоохоронці проводять слідчі дії в аеропорту "Київ" / Фото: ГУ Національної поліції України у місті Києві

Правоохоронці затримали військового, який "забув" викласти із сумки боєприпас.

У Міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) правоохоронці затримали 35-річного військовослужбовця, мешканця Донеччини, який намагався в рюкзаку пронести на борт літака гранату.

"35-річний мешканець Донецької області пояснив працівникам поліції та представникам служби безпеки аеропорту, що просто "забув" викласти із сумки боєприпаси, коли пакував особисті речі. Вибухонебезпечні предмети боєць намагався взяти на борт літака у ручній поклажі. Вибухотехніки, яка прибули на місце події, вказали: виявлені у пасажира предмети зовні схожі на бойову гранату РГД-5 та запал УЗРГМ-2. Столичні правоохоронці вилучили та направили на експертизу небезпечні знахідки. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Чоловіку загрожує до семи років ув'язнення", – ідеться в повідомленні прес-служби столичної поліції.

Цю гранату пасажир намагався пронести на літак / Фото: ГУ Національної поліції України у місті Києві

Нагадаємо, через теракти в Парижі 13 листопада в Україні вже другий тиждень поспіль ретельно перевіряють пасажирів, вантажі, посилили безпеку на прикордонних пунктах та у містах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація