П'яного водія-вбивцю засудили до тюрми лише через 10 років після жахливої ДТП

П'яного водія-вбивцю засудили до тюрми лише через 10 років після жахливої ДТП

В маршрутці загинули 5 пасажирів

Чоловік після смертельної події продовжував возити киян у маршрутці.

10 років знадобилося Феміді, щоб довести провину водія, який у столиці  сів за кермо напідпитку. Унаслідок аварії у салоні його маршрутки загинули 5 осіб, один чоловік залишився інвалідом.

Як з'ясували згодом, водієві вже двічі виписували адмінпротокол за кермування у  нетверезому стані. Проте посвідчення водія навіть після смерті пасажирів так ніхто і не відібрав, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Вона із сумом  вдивляється у фото  сина. Минуло 10 років, а біль утрати і досі не вщух. Лише зараз удалося довести, що її сина ненавмисне, але вбили.

Школи сімнадцятирічний Олександр так і не закінчив. Того злощасного вечора він опинився в маршрутці. Після робочого дня в салоні спочатку щось святкували, а потім п'яний водій сів за кермо.

За словами свідків, водій проігнорував червоне світло світлофора і у нього на швидкості врізався ПАЗ, який їхав вздовж цієї вулиці. Він також був переповнений людьми. Постраждало 14 осіб і шестеро загинули.

Водій був напідпитку, згодом це підтвердила і експертиза. Проте цілих сім років справа не доходила навіть до суду.  Спочатку 26-річний водій проходив лише як свідок, потім він зник і переховувався за кордоном. Проте мати хлопця переконана, справу свідомо затягували.

"7 років ніхто не давав нам ніяких відповідей. Права у нього не відібрали. Він працював на маршруті до Петрівки", - розповіла мати Ірина Ямкова.

Як так сталося, що вбивця-водій і далі возив пасажирів - незрозуміло. Лише два роки тому у справу втрутилася прокуратура. Нині чоловіка засуджено до 9 років за ґратами та на три роки без права сідати за кермо. Тепер хочуть перевірити роботу даішників.

"Недосконалість саме в роботі працівників ДАІ. Може все службова перевірка встановить", - розповів перший заступник прокурора Деснянського району Дмитро Перепелиця.

Тепер Ірину найбільше хвилює те, що чоловік і досі не визнає своєї провини, і вже подав скаргу  до апеляційного суду.

Нагадаємо, інсульт водія автобуса став причиною аварії у Кривому Розі. 15 пасажирів, з яких 8 діти, дістали травми в автопригоді

Водій потрапив у в’язницю аж через 10 років після смертельної ДТП

Водій потрапив у в’язницю аж через 10 років після смертельної ДТП

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Аварії
Наступна публікація