Обурені кияни з квітами та ґарбузами пікетували КМДА: "Жовтень триває"

Спілкуватися з людьми виходили депутати Київради та мер міста Кличко.

У п'ятницю, 31 жовтня, близько 500 киян зібрались біля Київської міськдержадміністрації на акцію в підтримку кінотеатру "Жовтень", який нещодавно підпалили.

Кияни вимагають залишити кінотеатр у комунальній власності, вони тримають плакати та вимагають покарати рейдерів і розслідувати підпал кінотеатру, передає Уніан. 

До киян по черзі виходили депутати Київради, які вранці збирались на збори, скликані київським міським головою щодо ситуації з кінотеатром. Також до людей вийшов і мер Віталій Кличко та пообіцяв, що "Жовтень" залишиться у комунальній власності і що міська влада зробить усе від неї залежне, щоб кінотеатр швидше відновив роботу.

Кличко також повідомив про рішення зборів депутатів заснувати благодійний фонд "Відновимо разом", завдяки якому планується залучити всіх охочих до фінансування робіт з відновлення кінотеатру.

За даними ДСНС, пожежа у кінотеатрі "Жовтень" на Подолі сталася ввечері 29 жовтня у кінозалі.

Як повідомлялося раніше, пожежу у "Жовтні" пов'язують з проведенням фестивалю ЛГБТ-кіно. Очевидці кажуть, загорілося одразу в кількох місцях та переконують, що це був підпал.

Повʼязані теми:

Наступна публікація