Новенькі парковки на в'їздах до Києва можуть зробити безкоштовними

Новенькі парковки на в'їздах до Києва можуть зробити безкоштовними

У Києві має з’явитися 12 парковок-перехоплювачів

Поки що водії не дуже цікавляться новим паркуванням-перехоплювачем.

Вартість стоянки на новому паркінгу-перехоплювачі у Києві становить 5 грн за годину, проте, найпопулярніший тариф - "12 годин" - обійдеться кермувальнику в 11 грн. Доба – удвічі дорожче, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

"Кожен із нас розуміє, що за 11 грн паркування і охорона - це краще, ніж кинутий транспорт просто так", - вважає заступник голови КМДА Михайло Костюк.

Опитані водії, які тепер можуть залишати авто та їхати далі містом на метро, такому майданчику зраділи: "Я їжджу з передмістя, по цих заторах можна й спізнитися на роботу, а так бензин економиться, час економиться".

Зазначимо, що в Москві боротись із заторами в такий спосіб почали ще кілька років тому. Проте там стоянка безкоштовна - за умови, що водій користується метро. У київській мерії готові обміркувати таку ідею.

 

У Києві відкрили перший перехоплюючий майданчик

У Києві відкрили перший перехоплюючий майданчик

"Якщо багаторазовий пасажир має пластикову картку і є постійним клієнтом метрополітену, я не виключаю, що він може бути пільговим користувачем подібних стоянок", - заявив Костюк.

У столиці має з'явитися 12 перехоплювальних парковок для легкових автомобілів, по дві з кожного в'їзду до столиці.

Пілотний київський проект поки що напівпорожній, проте, у мерії пропонують почекати кінця літніх відпусток.

Нагадаємо, ввечері 13 серпня величезний затор скував Київ через ДТП на Московському мосту. Там авто злетіло в повітря та мало не впало в річку.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація