Намісник Лаври розповів, чому не збулася його мрія стати депутатом-комуністом в Київраді

Намісник Лаври розповів, чому не збулася його мрія стати депутатом-комуністом в Київраді

Владика Павло мріяв балотуватися до Київради від комуністів / Фото: УНІАН

Владиці не подобається робота в Київраді.

Настоятель Києво-Печерської лаври і депутат Київради владика Павло уже два роки не ходив на засідання виборчого органу.

Про це він повідомив "Вестям".

"Так, я там не був вже два роки. Розповім, як це було. Мене запросили балотуватися від комуністів, попросили благословення у Блаженнішого Володимира", - заявив він.

За його словами, нинішні політики, як і раніше комуністи, руйнували храми.

"Є депутати від більшості, які негативно ставляться до передачі будівель Церкві. Я нічого не буду зараз говорити про комуністичну ідеологію. Але ті, хто при комуністах були вірянами, ті вірянами і залишилися. А думаєте після розвалу СРСР всі звернулися до Церкви? Ні, хто ходив - той і ходить. Це були істинно віруючі люди. А зараз багато ходять в церкву, тому що це модно і престижно в тих колах, де вони обертаються. У мене є друзі-комуністи. Наприклад, я дружу з Ігорем Калєтніком. Я і хотів їх підтримати, отримав благословення Митрополита йти з ними на вибори. Але тут приходять інші мої друзі - Василь Горбаль і Володимир Дейнега і кажуть: мовляв, Владика Павло що ж ви з комуністами йдете, ви ж завжди були поряд з нами з самого початку нашої партії. Знову пішли до Митрополита і отримали благословення йти від Партії регіонів", - розповів владика Павло.

За його словами, він не згоден з системою роботи в Київраді. "Ставляться на голосування питання, іноді і ті, які не збігаються з моїм світоглядом, з моєю совістю. І я повинен, наприклад, голосувати, коли передають щось Філарету. А коли нам не дають нічого, то я повинен мовчати. Тому вирішив: на засідання не піду. При всій моїй повазі до Олександра Попова, Галини Гереги", - зазначив він.

Як відомо, владика Павло неодноразово був фігурантом багатьох скандалів. Так, на одному із засідань Київради щодо внесення змін до програми приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва на 2011-2012 роки голосувала картка намісника Києво-Печерської Лаври.

Повʼязані теми:

Наступна публікація