Начальник поліції Києва розповів подробиці нічної погоні зі стріляниною у Києві

Начальник поліції Києва розповів подробиці нічної погоні зі стріляниною у Києві

Двоє полісменів потрапили до лікарні / Фото: facebook/Артем Шевченко

Заяви патрульного та представників МВС відрізняються. 

Керівник столичного управління патрульної поліції Юрій Зозуля прокоментував інцидент зі стріляниною та перегонами за злочинцями, який стався вночі 30 грудня.

Поліція отримала інформацію про розбійний напад на чоловіка, екіпаж полісменів виїхав на місце інциденту та вимагав від бандитів зупинити транспортний засіб, однак чоловік за кермом Range Rover не реагував.

"Патрульними було прийнято рішення відкрити вогонь по автомобілю, оскільки було орієнтування, що всередині озброєні люди із автоматичною зброєю… Відкрили вогонь на попередження", - сказав Зозуля.

Після цього позашляховик врізався в автомобіль, який виїжджав з прибудинкової території.

"Водій Range Rover на ходу врізався в авто, яке виїжджало з прибудинкової території. Патрульні, щоб уникнути повторного зіткнення із автомобілем, були змушені дати вліво, щоб піти від зіткнення, і, на жаль, врізалися в електроопору", - сказав головний патрульний Києва, додавши, що зловмисники зіткнулися ще із "трьома-чотирма" авто і втекли.

Зозуля наголосив, що наразі інформації про те, що бандити відкривали вогонь у відповідь немає, вона перевіряється. Натомість прес-секретар МВС України Артем Шевченко раніше стверджував, що співробітниця патрульної поліції відкрила попереджувальний вогонь у відповідь на постріли зловмисників із автомата.

Також, за словами Зозулі, порушників було "двоє або троє". Натомість радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомляв, що їх було близько десяти.

 
Юрій Зозуля про нічну стрілянину в Києві (29.12.2015)

Коментар начальника патрульної поліції Юрія Зозулі з приводу нічної стрілянини в Києві за участі патрульних.

Опубликовано Патрульна поліція України 30 декабря 2015 г.

Нагадаємо, у вівторок увечері 29 грудня в Києві під час переслідування грабіжників поліцейські потрапили у ДТП, в якій постраждали п'ятеро людей, в тому числі і двоє правоохоронців. Наразі поліція розшукує грабіжників, у місті оголошено план-перехоплення. 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація