На землі Аграрного університету, що горів, хочуть побудувати котеджі - співробітники вишу

На землі Аграрного університету, що горів, хочуть побудувати котеджі - співробітники вишу

Під час пожежі в Аграрному університеті згоріли комп'ютери з документами / Фото: vk.com/Рома Свищ

Пожежу в Аграрному університеті було ліквідовано о 21:30.

Ректор Національного університету біоресурсів та природокористування, де 27 жовтня сталася пожежа, розповів, що на нього написано вісім скарг в прокуратуру колишнім співробітником вузу.

"Днями мені прийшов лист, де було написано, що всі звинувачення на мою адресу виявилися неправдивими і все закрито", - говорить Дмитро Мельничук.

Неофіційно співробітники вишу кажуть, що давно йде війна за землі Аграрного університету. Їх багато, як у Києві, так і під Києвом і в Криму. За їхніми словами, тут, у Голосієво хочуть побудувати котеджі. Сам ректор чутки коментувати не хоче. "Нехай розбираються органи", - сказав він Вестям.

Пожежа в Аграрному університеті була ліквідована о 21:30. Пожежники боролися з вогнем близько чотирьох годин. При цьому корпусу було завдано значної шкоди - обвалилося перекриття між дахом, а також 4-м і 3-м поверхами.

"Мій кабінет знаходиться на 2-му поверсі, я сподіваюся, що там хоч щось вціліє", - зазначив ректор.

На двох верхніх поверхах було багато комп'ютерів з документами. Вони всі були знищені  вогнем. Очевидці кажуть, що пожежники приїхали без достатньої кількості техніки. У них не було машин, які б подавали воду з рукава на 4-й поверх, тому рятувальники стояли і чекали, коли під'їде техніка, а вогонь тим часом розгорався, адже перекриття в будівлі дерев'яні.

За словами ректора, ще вчора в актовому залі, звідки, схоже, і почалася пожежа, робочі лакували підлогу і вели роботи на даху. В будівлі проходить великий ремонт, виш готувався до 115-річчя. З завтрашнього дня вся адміністрація переїде в навчальні корпуси, тут, швидше за все, будуть робити ремонт.

Як повідомлялося раніше, пожежу в Аграрному університеті могли влаштувати палії. За фактом події порушено кримінальне виробництво за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Пожежа знищила два поверхи корпусу Аграрного університету

Пожежа знищила два поверхи корпусу Аграрного університету

Повʼязані теми:

Наступна публікація