На Євромайдані та Антимайдані мітингувальники хворіють на застуду та лікуються від "слизьких" травм

На Євромайдані та Антимайдані мітингувальники хворіють на застуду та лікуються від "слизьких" травм

Мітингувальникам дошкуляє біль у горлі

Медики не можуть передбачити нову хвилю травмувань.

Щодня сотню недужих мітингувальників приймають у мобільному медпункті Євромайдану. Найчастіше сюди потрапляють із застудою та невеликими ранами. До "швидких", які там чергують, учора звернулось 12 людей, шестреро з них шпиталізували. Такою є статистика медичних звернень у спокійні протестні часи Євромайдану, коли мітингувальників не обступають силовики, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Швидкі" на Євромайдані працюють у посиленому режимі . Столичні медики визнають, що передбачити нову хвилю и травмувань тут, як і на будь-якій революції, неможливо. На Євромайдані перев'язують старі рани, сушать взуття просто на вогнищі, сплять під ковдрою надворі і рятуються від замерзання гарячим чаєм та теплою їжею.

Найбільше травм нині - через слизоту. "Швидка" забрала двох мітингувальників у лікарню із самого ранку: одного з апендицитом, іншого - із підозрою на перелом ребер. Майже сотня мітингувальників щодня отримує медичну допомогу просто тут, на Майдані Незалежності, у мобільному медпункті . Обробити свіжі шви і перебинтувати рану допомагають волонтери, майбутні медики.

"Швидкі" посилено чергують і біля антимітингу у Маріїнському парку. Тут прихильники Партії регіонів теж страждають від погодних умов. У маріїнському пункті медичної допомоги не так людно, хлопці кажуть, що у них більше здорових. Медики, які тут чергують, ховаються від камери і запевняють, що ліків вистачає. Головна ж скарга - це застуда, кажуть самі мітингувальники біля Верховної Ради. Люди старшого віку нарікають на напади епілепсії. Пенсіонери кажуть, що отримують травми через падіння.

Мітингувальники звертаються до медиків з застудою та ранами

Мітингувальники звертаються до медиків з застудою та ранами

Напади епілепсії фіксують і на Євромайдані, а із застудою тут борються не лише пігулками. Мобільна бригада медиків патрулює Майдан Незалежності ще й з лимоном та часником. Здоров'я однаково бережуть в обидвох таборах.

Нагадаємо, що медикам "штабу революції" потрібні таблетки від кашлю, бальзами для губ і свічки від геморою

Кореспондент ТСН Світлана Березівська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація