На Шулявці може з'явитися трирівнева транспортна розв'язка за 150 млн

На Шулявці може з'явитися трирівнева транспортна розв'язка за 150 млн

У Київраді розглянули пропозицію Петрука

Реалізація даного проекту обійдеться вдвічі дешевше раніше запропонованого варіанту.

Вчора на засіданні постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку розглянули один з варіантів реконструкції транспортної розв'язки в районі станції метро "Шулявська".

Автори проекту пропонують побудувати трирівневу розв'язку, яка дозволить втричі збільшити пропускну здатність цього вузла. Проте, як пише "Коммсерсант-Украина" експерти вважають маловірогідною можливість будівництва через щільність забудови ділянки.

Автором проекту є інженер ТОВ "Экспресспроект" Віктор Петрук. Він запропонував зробити розділювальне кільце між проспектом Перемоги і естакадою в районі станції метро "Шулявська". За задумом автора, воно дозволить збільшити пропускну здатність до 22-23 тис. автомобілів на годину.

"А якщо шляхопровід зробити на шість смуг, то ми зможемо пропускати до 27 тис. автомобілів", - сказав пан Петрук.

Як стверджує розробник, завдяки його проекту можна буде вирішити проблеми з транспортним рухом у всіх напрямках. Зокрема, можна буде виконувати лівий поворот з проспекту Перемоги на вулицю Гетьмана, правий поворот з вулиці Довженка на проспект Перемоги, а також розворот вздовж проспекту Перемоги у напрямку до центру.

Пропонується також побудувати пішохідний перехід через проспект Перемоги під існуючою естакадою. На думку пана Петрука, вартість реалізації проекту не перевищить 150 млн грн.

Голова постійної комісії Київради з питань транспорту і зв'язку Дмитро Олійник попросив направити проект на експертизу, а також винести його на розгляд містобудівної ради.

Втім, заступник директора КП "Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва" Микола Васильцов вже назвав його слабкі місця:

"Віктор Петрук хоче звузити проспект Перемоги з 8 до 6 смуг, хоча вже зараз тут постійно виникають затори. Крім того, за пропоновані 150 млн грн такі розв'язки побудувати неможливо".

Начальник департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Євген Водовозов розповів, що міська влада буде просити у Київради кошти для проведення додаткових робіт з будівництва розв'язки на Шулявці в рамках реконструкції всього проспекту Перемоги.

"Альтернативний проект більше схожий на ескіз. До того ж багато фахівців стверджують, що він некоректно посаджений на місцевість. Необхідно також прорахувати його реальну вартість, яка може значно зрости через перенесення магістральних мереж".

Нагадаємо, що ще в 2008 році переможцем тендеру по розробці проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу став "Київпроект". Його підрозділ запропонував варіант, що передбачає повну реконструкцію естакади з додаванням лівоповоротного з'їзду з вулиці Довженка на проспект Перемоги, а також правого повороту з проспекту Перемоги з боку Святошино на вулицю Гетьмана.

Повʼязані теми:

Наступна публікація