На Подолі поліція припинила незаконне масштабне будівництво

У зв'язку з цим відкрито два кримінальні провадження.

В історичній частині Києва – Подільському районі  поліція спільно з прокуратурою наклали арешт на незаконно забудовані земельні ділянки.

Про це повідомили у Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Зазначається, що у рамках кримінального провадження, відкритого за статтями "Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво" та "Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини", правоохоронці встановили, що будівельна компанія незаконно розпочала будівництво житлового комплексу у Подільському районі столиці.

Варто зазначити, що частина земельних ділянок розташовується на території пам'ятки археології місцевого значення.

"На трьох земельних ділянках розташовані об'єкти незавершеного будівництва. Проте, дозвільні документи на проведення такої діяльності компанія не отримувала", – йдеться у повідомленні.

У зв'язку з недотриманням установлених будівельних норм, пошкоджено будинок, який є пам'яткою історії.

Були зібрані докази незаконної діяльності  забудовника та через суд вирішено припинити будівництво. Відповідно до ухвали суду на земельні ділянки та об'єкти незавершеного будівництва, що розташовані на них, накладено арешт.

Нагадаємо, у Києві знесли старий кінотеатр "Нивки", який кілька років вже не працював. На його місці планують побудувати торгово-розважальний комплекс.

Повʼязані теми:

Наступна публікація