На Михайлівській площі вже 10 тисяч людей: українці скандують "Паркуйся і виходь!"

Люди постійно підходять на новий Євромайдан, який переїхав на Михайлівську площу.

Після нічного розгону "Беркутом" Євромайдану, кількість мітингуючих на Михайлівській площі в Києві збільшилася майже до 10 тисяч, до них постійно приєднуються нові люди.

Демонстранти скандують: "Паркуйся і виходь!", "Україна, вставай!", "Київ, вставай", "Не пробачимо", "Революція".

У соцмережах пишуть, що вся Михайлівська площа та околиці заповнені людьми. З імпровізованої трибуни біля монументу Княгині Ольги виступають як народні депутати, так і громадські активісти.

Проїжджаючі машини сигналять на підтримку мітингуючих, на деякі з них прикріплені прапори України та Євросоюзу.

На території Михайлівського собору також перебуває більше тисячі мітингувальників. Зараз там обладнані пункти обігріву та роздача гарячої їжі. А волонтери пропонують усім гарячі чай та каву.

Крім того, о 16:45, за повідомленнями кореспондента ТСН, у Михайлівському соборі почали дзвонити дзвони, які нібито закликають всіх прийти на новий Євромайдан.

Нагадаємо, штурм Майдану розпочався в ніч проти суботи. Люди у паніці втікали. А тих, хто відмовлявся йти добровільно, "Беркут" підганяв кийками, не жаліючи навіть дівчат та жінок.

Серед активістів звучали заклики до чинення опору співробітникам міліції, але вони були поодинокими і до них ніхто не прислухався.

На Михайлівській площі зібрався новий Євромайдан - його називають табором біженців

На Михайлівській площі зібрався новий Євромайдан - його називають табором біженців

Повʼязані теми:

Наступна публікація