На Майдані звільнили проїзд Хрещатиком і розібрали майже всі барикади

На Майдані звільнили проїзд Хрещатиком і розібрали майже всі барикади

У суботу в Києві відбулося генеральне прибирання Майдану / Фото: nippon-otaku.ru

Залишилося стояти легендарне укріплення на Інститутській – на згадку про героїв "Небесної сотні".

На суботнику з прибирання центру Києва було задіяно 140 одиниць техніки. Про це повідомив керівник комунального підприємства "Київавтодор" Володимир Жуков.

"Участь в сьогоднішньому суботнику на Хрещатику взяли більше тисячі киян та комунальники міста. Їм допомагали 140 одиниць техніки різних підприємств столиці", - заявив він.

Вантажівки, навантажувачі, крани та машини рятувальників розбирали барикади та вивозили сміття. За словами Жукова, його вивезено дуже багато – деякі полігони вже перевантажені.

"Разом з тим, прибирання триває: зараз ми очищаємо зони на Майдані, біля стели Незалежності, біля Головпоштамту", - розповів керівник" Київавтодору ".

Водночас Київська міська державна адміністрація повідомила, що "спільними зусиллями киян, керівництва міста та комунальників у центрі столиці була демонтована велика частина наметів, повністю звільнені для проїзду автотранспорту вулиці Хрещатик, Михайлівська та Городецького".

Добровольці продовжують прибирати шини, дошки та інші предмети з Майдану. При цьому там залишаються стояти кілька наметів і каркас "знаменитої" ялинки.

Внаслідок толоки розібрані всі барикади, крім барикади на вулиці Інститутській, де в лютому 2014 р. загинули активісти Майдану – герої "Небесної сотні".

Крім того, як і раніше залишаються намети на пішохідній частині Хрещатика - на іншій стороні вулиці Інститутській.

Роботи з прибирання центру Києва продовжаться і в неділю, 10 серпня.

Раніше повідомлялося, що у Києві біля стели Незалежності горять намети.

Повʼязані теми:

Наступна публікація